Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2018-ban rendezhették meg utoljára a városban a ballagást, 2019-ben a kedvezőtlen időjárás, tavaly pedig a koronavírus járvány miatt maradt el a jelentős érdeklődésre számot tartó esemény. Sajnos így egymás után az idei lesz a harmadik olyan esztendő, amikor az érettségizők és Pápa városa nem tudnak egymástól búcsút venni.

A hagyományos nyári rendezvények megtartására azonban lát lehetőséget a szervező Pápai Platán Kft. és a városvezetés - hangzott el a Pápa Városi Televízió hírműsorában. Boros Katalin ügyvezető azt mondta, hogy úgy kötik meg a szerződéseket, hogy azok csak abban az esetben lépnek életbe, hogy ha a rendezvények megtartására lehetőséget ad a jogszabály. A nyár elején esedékes Pápai Játékfesztivál a tervek szerint a megszokottnál szerényebb formában kerülne megrendezésre, a Borfesztivált azonban a megszokott színvonalon kívánják megtartani, ha erre lehetőség lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék