Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2015. Június 08. 14:37, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Várkonyi Szabolcs: Mentünk, amíg tudtunk…

Várkonyi Szabolcs: Mentünk, amíg tudtunk…

Interjú Várkonyi Szabolcs rallyversenyzővel, a 2015.05.29-30.-án megrendezésre került Saturnus Rally után. Túl vagy a Mitropa Rally Cup Saturnus Rally versenyén, amit Velenje központtal rendeztek meg.

Most kilenc gyors adatott meg számotokra. Mi is történt, hogy nem tudtatok tovább versenyezni?
- Sajnos a 3. gyorsaságin beesett a fék, pumpálni kellett és ettől úgy felkavarodott a gyomrom, hogy végül mentünk, amíg bírtam, de ki kellett állni. Sajnos nem tudtam magam összeszedni, mivel egy kört úgy kellett megcsinálni, hogy a gyorsok között sem tudtam levenni a sisakot, mert olyan rövidek voltak az etapok. Végül rájöttünk, hogy a rossz üléspozíció is szerepet játszott a dologban, még sisak és hans nélkül állítottuk be és nem tudtam a fejemet kiegyenesíteni, végig lefelé volt a fejem.

ERT értékelésben jó pár R2-es autóval kellett felvenni a küzdelmet. Amíg mentetek mennyire sikerült harcolni ellenük?
- Igazából egyetlen gyorsasági sikerült gondmentesen, a 2.-on már beesett előttünk valaki és le kellett lassítani, a 3.-on ugye beesett a fék, utána meg már nem éreztem jól magam és nem tudtam úgy koncentrálni.

Várkonyi Szabolcs: Mentünk, amíg tudtunk…

74 versenyautóból 38-an értek célba. Mi ritkította meg a mezőnyt ennyire vajon?
- Nagyon nehéz pályák voltak, gyakorlatilag nem volt egyenes és hibázásra nem volt mód, olyan szűkek és felhordásosak voltak az utak, hogy a legkisebb hiba is végzetes lehetett, bár pl. a végső győztes Turk többször is hibázott, azonban neki mindig szerencséje volt.

Legközelebb, hol és milyen autóval várható az indulásotok?
- Legközelebb Belgiumban az ERC bajnokság Ypres-i futamán indulok Csányi Botond navigálásával, szintén ezzel a Peugeot 208-assal június végén, ahol már nem először indulunk és remélem, ott már fel tudjuk venni az ifjú titánok tempóját, azonban előtte még csinálunk egy nagy tesztet Magyarországon, ahol próbáljuk minél jobban beállítani az autót Belgiumra.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.
Fotó: Makai Gergely

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.