Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2015. Június 19. 12:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Kovács Attila úszómester lélekjelenlétének köszönhetően nem történt tragédia a Várkertfürdő strandján. Tettét Pápa Város Önkormányzata pénzjutalommal köszönte meg.

Szerencsés végkimenetelű baleset történt a hétvégén a pápai Várkertfürdő strandján. - Az élménymedence sodró folyosójában tartózkodó szülők gyermeküket kétségbeesetten adták ki az ott tartózkodó egyik kollégámnak, akitől átvettem az öt éves kisfiút, majd miután úgy ítéltem meg, hogy a gyermek nem lélegzik, megkezdtem az újraélesztést. A mellkasi kompressziót követően az orrba történt befúlyások meghozták a várt eredményt, a kisfiúnál megjelentek az élet jelei és pár másodpercen belül fel is ébredt - idézte fel a történteket Kovács Attila, aki szerint minden nap fel kell hogy legyenek készülve arra, hogy hasonló esettel találkoznak. - 10 éve dolgozom úszómesterként a pápai strandon, ez idő alatt öt újraélesztés is volt a Várkertfürdő területén, de nem mindegyik kapcsolódik a vízzel, volt aki a konditeremben lett rosszul Jómagam harmadik alkalommal vettem részt újraélesztésben - tudtuk meg Kovács Attilától, aki köszönetet mondott Kürti Józsefnek, a mentőállomás vezetőjének, aki folyamatos szakmai támogatást nyújt az úszómestereknek.

Áldozó Tamás polgármester szerint mindennél fontosabb az, hogy a Várkertfürdőbe kilátogatók biztonságban érezzék magukat. A fürdő fel van készülve ilyen tömegű vendég befogadására (a baleset napján ötezren voltak - a szerk.), és baj esetén is helyt tudnak állni a Várkertfürdő úszómesterei - fogalmazott a polgármester, majd átadta Pápa Város Önkormányzatának pénzjutalmát Kovács Attilának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.

2022. November 27. 11:27, vasárnap | Helyi

72 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök megyénkben

Drónról ellenőrizték a forgalmat a rendőrök.

2022. November 25. 17:14, péntek | Helyi

Hónapokig zaklatta volt élettársát

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta a volt élettársát.

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.