Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 19. 12:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Várkertfürdő - Sikeresen újraélesztettek egy öt éves fiút

Kovács Attila úszómester lélekjelenlétének köszönhetően nem történt tragédia a Várkertfürdő strandján. Tettét Pápa Város Önkormányzata pénzjutalommal köszönte meg.

Szerencsés végkimenetelű baleset történt a hétvégén a pápai Várkertfürdő strandján. - Az élménymedence sodró folyosójában tartózkodó szülők gyermeküket kétségbeesetten adták ki az ott tartózkodó egyik kollégámnak, akitől átvettem az öt éves kisfiút, majd miután úgy ítéltem meg, hogy a gyermek nem lélegzik, megkezdtem az újraélesztést. A mellkasi kompressziót követően az orrba történt befúlyások meghozták a várt eredményt, a kisfiúnál megjelentek az élet jelei és pár másodpercen belül fel is ébredt - idézte fel a történteket Kovács Attila, aki szerint minden nap fel kell hogy legyenek készülve arra, hogy hasonló esettel találkoznak. - 10 éve dolgozom úszómesterként a pápai strandon, ez idő alatt öt újraélesztés is volt a Várkertfürdő területén, de nem mindegyik kapcsolódik a vízzel, volt aki a konditeremben lett rosszul Jómagam harmadik alkalommal vettem részt újraélesztésben - tudtuk meg Kovács Attilától, aki köszönetet mondott Kürti Józsefnek, a mentőállomás vezetőjének, aki folyamatos szakmai támogatást nyújt az úszómestereknek.

Áldozó Tamás polgármester szerint mindennél fontosabb az, hogy a Várkertfürdőbe kilátogatók biztonságban érezzék magukat. A fürdő fel van készülve ilyen tömegű vendég befogadására (a baleset napján ötezren voltak - a szerk.), és baj esetén is helyt tudnak állni a Várkertfürdő úszómesterei - fogalmazott a polgármester, majd átadta Pápa Város Önkormányzatának pénzjutalmát Kovács Attilának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.