Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Március 03. 22:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MTI

Varga Mihály Pápán: a választás tétje, hogy merre megy tovább Magyarország

Varga Mihály Pápán: a választás tétje, hogy merre megy tovább Magyarország

Az országgyűlési választás igazi tétje, hogy merre megy tovább Magyarország április 3. után - fogalmazott a pénzügyminiszter csütörtökön, a JMK-ban megtartott fórumát megelőző sajtótájékoztatóján.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőjelölt elmondta, a mai alkalom egy országjárás egyik állomása, amelynek az a célja, hogy személyesen találkozzanak a választókkal és közvetítsék az üzenetet, hogy mit is jelent az "előre megyünk, nem hátra" szlogen.

Varga Mihály kiemelte: az a kérdés, hogy visszafordul-e abba az irányba Magyarország, amelyet 2010-ben maga mögött hagyott, vagy pedig folytatódik az az építkezés, amely az elmúlt évtizedet jellemezte.

A 2010 előtti és utáni időszakot kell mérlegre tenni - mondta. Közölte: sok veszély veszi körbe Magyarországot - a migráció, az Ukrajnában zajló háború és a koronavírus-járvány - ezért is van szükség olyan stabil kormányzásra, amely az elmúlt években már bizonyított.

A pénzügyminiszter elmondta: a családtámogatások széles köre épült ki Magyarországon, amely segíti a gyereket vállaló, nevelő családokat, az otthonteremtési kedvezményekkel pedig könnyebben lehet lakáshoz jutni. Felsorolta azt is, hogy miként segíti a kormány az adórendszer átalakításával a fiatalokat, a családosokat és a munkaadókat.

Varga Mihály közölte: a 2010 előtti 3,7 millió ember helyett 4,7 millió ember dolgozik.

Dr. Kovács Zoltán, a pápai központú választókerület országgyűlési egyéni választókerület kormánypárti jelöltje elmondta: a 87 települést magában foglaló választókörzetben 2018 és 2022 között épületek, utak újultak meg, a Magyar falu programból is sok beruházás valósulhatott meg.

Hozzátette: Pápán európai uniós és magyarországi forrásokból tízmilliárd forintot meghaladó fejlesztés történt, Zircen is mintegy kétmilliárd forint értékben zajlottak beruházások, és a vörösiszap-katasztrófa után újjáépített Devecser is "sok újdonságot tud felmutatni a ciklusban".

Kovács Zoltán kitért arra, hogy mintegy 50 templom megújítására csaknem félmilliárd forintot biztosított az állam, a pápai plébániatemplomban pedig 1,2 milliárd forintos fejlesztés kezdődik meg hamarosan.

Fotó: Varga Mihály (facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.