Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. November 11. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Varga Judit szerint bevált receptjük van a népességfogyás megállítására

Varga Judit szerint bevált receptjük van a népességfogyás megállítására

Magyarországnak van egy bevált, működő receptje a demográfiai kihívásokra, a népességfogyás megállítására - mondta Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke a Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában elnevezésű rendezvényen pénteken a Parlamentben.

A politikus a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai keretében megrendezett konferencián azt hangsúlyozta: a magyar családpolitikai intézkedések nemcsak Európában, de Európán kívül is példaértékűek.

"A magyar demográfiai politika, a népességfogyás elleni politika egyértelmű üzenet Európának. Mi nem idegen országokból érkezők betelepítésével, hanem a családok megerősítésével szeretnénk orvosolni ezt a kihívást" - magyarázta, kiemelve: a magyar kormány a migrációs folyamatok erősítése helyett a családokat, a gyermekvállalást és az otthonteremtést részesíti előnyben.

Varga Judit úgy fogalmazott: "nekünk, európai konzervatívoknak most az a feladatunk, hogy visszavezessük Európát a józan ész útjára, mert csak ez teremthet békét és biztonságot, és csak így védhető meg az európai életmód, a biztonság és a szabadság." Csakis így állítható meg a népességfogyás és garantálható a családok boldogulása - fűzte hozzá.

Marco Marsilio, a CoR ECR csoportjának elnöke és az olaszországi Abruzzo régió elnöke azt hangsúlyozta: meg kell védeni Európa értékeit, mert ezek adják a közösség stabilitását és gazdasági növekedését. "Európaiként, konzervatívként, a gyerekeink jövője érdekében kötelességünk, hogy ne feledjük el hagyományainkat, vallásunkat" - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.