Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Szeptember 05. 07:47, péntek | Helyi sport
Forrás: csakfoci.hu

Váratlanul lemondott a Lombard edzője

Váratlanul lemondott a Lombard edzője

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy már nem Mátyus János a Lombard Pápa vezetőedzője. A fiatal szakvezető tegnap mondott le posztjáról.

Mátyus nyáron lett a pápaiak vezetőedzője, eddig jól szerepelt a csapattal, hiszen hat forduló után két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a nyolcadik helyen áll a gárda. A szakember második NB I-es meccsén azonnal legyőzte a Ferencvárost.

– Igaz a hír – erősítette meg értesüléseinket Bíró Péter, a pápaiak tulajdonosa. – Megértettem Mátyus János indokait, mert tudok magyarul és kénytelen vagyok elfogadni azokat. Fájlalom a döntését, hiszen egy ígéretes pályafutás áll előtte, jó edzőről van szó. Ezen a fórumon is felhatalmazom őt: tárja nyilvánosság elé az indokait, hogy ezzel is elejét vegyük a mendemondáknak. Az elkövetkező időszakban Kovács László irányítja a szakmai munkát, de az sem kizárt, hogy hosszú távon is vele számolunk majd.

Mátyus János a következőt nyilatkozta a csakfocinak:

Vágjunk a közepébe. Miért mondtál le?
– Tisztában vagyok vele, hogy senki sem érti a döntésemet, mint ahogy azt sem értették, amikor Pápára jöttem. Nem szeretném, hogy igaztalan pletykák terjedjenek el a lemondásommal kapcsolatban, ezért elmondom távozásom valódi okát. Amikor nyáron a Lombardhoz kerültem, azzal szembesültem, hogy nincs csapat, ez annyira nem is volt meglepő, találkoztam már hasonlóval. Több játékost szerettem volna igazolni, olyanokat, akik hozzám hasonlóan 1000 fokon égnek, akik át tudják venni az én mentalitásomat, ezek közül sajnos csak Csilus Tamást tudtuk megszerezni… Engem nem érdekelt az sem, hogy mennyit keresek, 10 ezret vagy 10 milliót, ahhoz viszont ragaszkodtam, hogy a játékosok mindig ki legyenek fizetve…

Ennek ellenére erőn felült teljesítettetek a bajnokságban. Ezért sem érti senki a távozásodat…
– Ez így van, nem egyszer a habitusomnak, a motivációs képességemnek köszönhettük, hogy olyan feladatokat is megoldottunk, amit senki nem gondolt volna. Úgy érzem, hogy pár hétig lehet ellensúlyozni ilyen módszerekkel a nagyobb tudást, de hónapokig és főleg egy szezonon át, biztosan nem.

Mikor fogalmazódott meg benned véglegesen ez a döntés?
– A nyíregyházi vereségünk után már tudtam, hogy nem folytatom. Augusztus 31-ig, az átigazolási szezon végéig mindenképp várni akartam a döntésemmel, hiszen abban reménykedtem, hogy tudunk még igazolni.

Mit szólt a csapat és a tulajdonos?
– Megdöbbentek. Én azonban ilyen vagyok, az életben mindent csak 100 százalékos odaadással tudok csinálni: focizni a haverokkal a Balcsin, sakkozni a kisfiammal vagy éppen edzősködni. Itt pedig a korábban említett problémák miatt valami megpattant bennem. Vegetálhattam volna, húzhatnám az időt hetekig, akár hónapokig, hogy kapjam a fizetésemet, de én nem az az edző vagyok. A döntésem ellenére a Pápa mindig a szívemben marad, hiszen itt lettem NB I-es edző, talán élni is tudtam a lehetőséggel. Bíró Péternek örök hálával tartozom, de úgy láttam, ez a legjobb megoldás.

Mihez kezdesz most?
– Többet leszek a gyermekeimmel, a párommal, eljárok tanulmányútra külföldi klubokhoz, visszaülök az iskolapadba, vagyis képzem magam, hogy még jobb edző legyek, mert ez az életem, és bízom benne, hogy lesz még alkalmam bizonyítani magas szinten…

Fotó: lombardfcpapa.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.