Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 05. 13:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Várandós élettársát és édesanyját bántalmazta a 34 éves férfi

Várandós élettársát és édesanyját bántalmazta a 34 éves férfi

Kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal 34 éves férfival szemben, aki várandós élettársát és annak édesanyját bántalmazta az egyik bakonyi faluban.

A vádirat szerint a jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfi 2020 novembere és 2021. február eleje között követte el a terhére rótt cselekményeket, amikor egy házban élt a sértettekkel. A férfi közel egy évvel ezelőtt előzetes szóváltást követően több alkalommal meglökte élettársát, ököllel arcon ütötte és a hasát is megrúgta, majd 2020 decemberében hasonló módon bántalmazta a sértettet, aki bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott az élettársának édesanyját is bántotta, így 2020. december elején az előzetes szóváltásukat követően két kézzel a földre taszította az asszonyt, aki ennek következtében töréses sérülést szenvedett. Két hónappal később ittas állapotban újra szóváltásba került a sértettel, akit előbb megrúgott, majd kabátjánál fogva a földre rántott, és ezt követően is bántalmazott. A bántalmazással végül a sértett könyörgésére felhagyott, és a nőt kabátjánál fogva a szobába belökte, aki a történtek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta a férfival szemben, valamint arra is indítványt tett, hogy az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróság rendelje el a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének utólagos végrehajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék