Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2021. November 05. 13:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Várandós élettársát és édesanyját bántalmazta a 34 éves férfi

Várandós élettársát és édesanyját bántalmazta a 34 éves férfi

Kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal 34 éves férfival szemben, aki várandós élettársát és annak édesanyját bántalmazta az egyik bakonyi faluban.

A vádirat szerint a jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfi 2020 novembere és 2021. február eleje között követte el a terhére rótt cselekményeket, amikor egy házban élt a sértettekkel. A férfi közel egy évvel ezelőtt előzetes szóváltást követően több alkalommal meglökte élettársát, ököllel arcon ütötte és a hasát is megrúgta, majd 2020 decemberében hasonló módon bántalmazta a sértettet, aki bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott az élettársának édesanyját is bántotta, így 2020. december elején az előzetes szóváltásukat követően két kézzel a földre taszította az asszonyt, aki ennek következtében töréses sérülést szenvedett. Két hónappal később ittas állapotban újra szóváltásba került a sértettel, akit előbb megrúgott, majd kabátjánál fogva a földre rántott, és ezt követően is bántalmazott. A bántalmazással végül a sértett könyörgésére felhagyott, és a nőt kabátjánál fogva a szobába belökte, aki a történtek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta a férfival szemben, valamint arra is indítványt tett, hogy az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróság rendelje el a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének utólagos végrehajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:56, szerda | Helyi

Megérkeztek az új lámpatestek a Kossuth utcára

A modern szerkezetek a Várkertben elhelyezett világító berendezésekhez hasonlóak.

2022. Május 25. 09:05, szerda | Helyi

Visszaállt a korábbi parkolási rend a Bástyán

A Kossuth utca felújítása miatt a Petőfi és az Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkezők számára engedélyezték csak a várakozást tavaly októbertől a Bástyai parkoló egyik oldalán, mostantól azonban újra bárki megállhat.

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.