Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Április 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valóban a hal a hosszú élet titka?

Valóban a hal a hosszú élet titka?

Az omega 3 zsírsavakban gazdag rendszeres halfogyasztás lehet a hosszabb élet titka - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. A 2600 felnőtt bevonásával készült tanulmány szerint a legmagasabb omega3 zsírtartalma a lazacnak, a makrélának, a heringnek, a pisztrángnak és a tonhalnak van.

A kutatás eredménye szerint azok, akik az említett halfajtákból a legtöbbet fogyasztották, átlagosan két évvel tovább éltek, mint azok, akik a legkevesebb halat ették.

A Dr. Dariush Mozaffarian, a Harvard Egyetem epidemiológus professzorának vezetésével készült tanulmány nem biztosítja, hogy a sok halfogyasztás megnöveli a várható élettartamot, hiszen az sok egyéb tényezőtől függ, mindenesetre kapcsolatot talált a kettő között.

'A vér omega3 zsírsav szintje összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, különösen a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkenésével' - mondta a szakember.

Mozaffarian megállapította, hogy az omega3 zsírsav 27 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát. A szívbetegségekből bekövetkező halálozás kockázatának csökkenése pedig még ennél is magasabb, mintegy 35 százalékos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.