Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 17. 16:54, kedd | PR

Vajon tényleg csak arra jó a puzzle, hogy a folyton elkallódó darabjait keresgéljük?

Vajon tényleg csak arra jó a puzzle, hogy a folyton elkallódó darabjait keresgéljük?

A gyerekkel együtt töltött minőségi időről jó néhány helyen lehet olvasni, és sokszor az az érzése az olvasónak, hogy ez nem takarhat mást, mint folyamatos programok szervezését, és végül a szülő úgy érezheti magát, mint egy animátor.

A közös játékból mennyi az elég?

Rendkívül lényeges, hogy alkalmazkodjunk a gyerek mindenkori igényeihez, és a játék maradjon közös és önfeledt. Az is nagyszerű ötlet lehet, hogy ha megpróbálod játékosan bevonni a házimunkába.

A közös játék igazán minőségi idő, számtalan területen segíti a gyermeket: fejleszti a kommunikációs készségeit, a problémakezelést, de kulcsfontosságú, hogy ne kényszerítsük rá se magunkat, se a gyereket, illetve a gyereknek se hagyjuk, hogy kényszert alkalmazzon. Az is jó ötlet, ha ilyenkor megmutatjuk a saját gyerekkorunk játékait, de fogadjuk el azt, ha a gyerek ezek iránt nem mutat érdeklődést.

Az analóg gyerekkorokban kiemelkedő szerepet kapott a kirakós játék, amellyel még ma is nagyszerűen lehet szórakozni. De nem mindegy, hogyan vezetjük be gyermekünk életébe!

A kirakós játékok rendszeres használata számtalan területet fejleszt, mint például a kézügyességet, a térlátást, a koncentrációs képességet, a kudarc- és monotóniatűrést.

Mindezen felül izgalmas közös játék, amelyet az egész család együtt játszhat. A Játékszigetnél kapható kirakókból biztosan tudsz választani, már csak az a kérdés, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Mire ügyeljünk a puzzle kiválasztásánál?

● A gyártói ajánlás jó kiindulópont lehet a választásban, figyeljünk erre!
● Ezen kívül az is lényeges, hogy a gyermek idegrendszeri érettsége milyen szinten áll.
● Továbbá természetesen érdeklődési kör tekintetében is eltérnek a gyerekek, erre is figyeljünk a vásárlásnál!
● A darabszámot pedig a gyerek fejlettségi szintje, a kirakós iránti szenvedélyének mértéke és az életkora is befolyásolja.

Az első kirakó 6-10 elemből álljon, és ez lehet akár formapuzzle is. A 3 éves gyermekek részére 24-36 darabos kirakó javasolt, melyhez még szükséges lehet szülői segítség.

A nagy darabszámú puzzle 12 éves kor alatt nem ajánlott, kivéve akkor, ha már a gyerek igazán gyakorlott kirakózó.

Kezdetben segítsük a gyerekeket szóban és tényleges segítséggel egyaránt, vagy mi magunk kirakhatjuk teljesen a puzzle-t, és egy-egy elemet kiemelését követően hagyjuk, hogy a gyerkőc tegye azt vissza, később 3-4 elemet is kivehetünk és így tovább.

Bár nehéz megvalósítani ebben az óriási digitális zajban, de próbálj figyelni arra, hogy a gyermeknek legyen része valódi játékban, mert ez számára az igazi örömforrás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.