Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2015. Április 01. 12:59, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Vádemelés a várkeszői trafik betörői ellen

Vádemelés a várkeszői trafik betörői ellen

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azzal a két férfival szemben lefolytatott nyomozást, akik a gyanú szerint 2014 júliusában betörtek a Várkeszőn található nemzeti dohányboltba.

Egy várkeszői férfi 2014. július 27-én hajnali 3 óra körül értesítette a rendőrséget arról, hogy a szomszédjában levő dohányboltba betörtek. A kiérkező járőrök az üzlet ablakát betörve találták, valamint az utcán több doboz cigaretta hevert. A nyomozás során a rendőrség látókörébe egy győri férfi került. A 19 éves H. B. gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte, hogy ő és társa, a Pápa környékén élő 35 éves M. N. törtek be a nemzeti dohányboltba. H. B. állítása szerint a bűncselekményt társa tervelte ki, ő azért vett részt az elkövetésében, mert pénzzel tartozott az idősebb férfinak, amit nem tudott megadni neki. A 19 éves gyanúsított elmondta, hogy M. N. egy vas szerszámmal betörte az ablaküveget, majd bemászott az üzletbe. A fiatalabb elkövető a nála lévő zsákkal az utcán várta társát, amelybe belerakta azt a több száz doboz cigarettát és néhány csomag dohányt, amit az üzletben tartózkodó férfi adogatott ki a boltból.
A két férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Pápai Járási Ügyészségnek.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.

2021. Augusztus 01. 21:06, vasárnap | Helyi

Győzelemmel kezdte a bajnoki idényt a Perutz!

Oláh góljával 1:0-ra múlta felül az SC Sopron együttesét a pápai Perutz FC, az NB III Nyugati csoportjának nyitófordulójában.