Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2021. Február 04. 05:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly októberben szolgálatban lévő rendőrökre támadt

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel. A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a rendőrök egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása miatt jelentek meg egy Hajdú-Bihar megyei ingatlannál, ahol a 30 éves, ittas férfi kiabálva több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette őket, kifogásolva az intézkedést. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be agresszív magatartását, ő azonban mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába indult, tovább fenyegetőzve.

Ekkor az egyik rendőr a szolgálati kutyát vetette be a vádlottal szemben, aki - miután a kutya meglökte - ütésre emelt kézzel ismét a rendőr felé indult. A rendőrök végül testi kényszert alkalmazva megbilincselték férfit.

Az ügyészség a Berettyóújfalui Járásbíróságon emeltek vádat a letartóztatásban levő férfivel szemben.

A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak múlt szombaton. A rendőrök megpróbáltak felkutatni egy bűncselekménnyel kapcsolatba hozható Hajdú-Bihar megyei férfit. Mielőtt azonban az ingatlan bejáratához érkeztek volna, egy ittas férfi a közeledő rendőröket több alkalommal kiabálva megöléssel fenyegette, miközben egy mintegy 120 centiméter nyélhosszúságú kapát tartott a kezében.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a szerszámot és ne akadályozza az intézkedést, ám a férfihez csatlakozott a szintén ittas fia, akinél egy 20 centiméter pengehosszúságú kés volt.

A két férfi - továbbra is fenyegetőzve - megindult a rendőrök felé. A rendőrök figyelmeztették őket, hogy ha nem hagynak fel a magatartásukkal, lőfegyvert fognak használni velük szemben. A két férfi ennek ellenére még egy ideig támadóan közeledett a folyamatosan hátráló rendőrök felé. Végül többszöri, ismételt felszólítás után vetették csak alá magukat az intézkedésnek.

Az apa és fia tagadta a bűncselekmény elkövetését és a gyanúsítás közlése ellen mindketten panaszt jelentett be. A regionális nyomozó ügyészség mindkét férfi őrizetét elrendelte és indítványozta letartóztatásukat a Debreceni Járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 04. 11:04, szerda | Kék hírek

Tizenhét migránst találtak egy kisteherautóban

Tizenhét migránst találtak egy kisteherautóban a rendőrök kedd este az M1-es autópályán Győrszentivánnál, a 23 éves román sofőrt elfogták - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

2021. Augusztus 02. 08:57, hétfő | Kék hírek

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és a katonák péntek reggeltől hétfő reggelig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Július 30. 12:14, péntek | Kék hírek

Agyonütöttek egy felsőmocsoládi férfit

Halált okozó testi sértés miatt őrizetbe vettek egy 20 éves felsőmocsoládi férfit, aki kedden agyonütött egy 69 éves helyi lakost - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.