Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 10. 18:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy drogosan halálos balesetet okozó fiú ellen

Vádat emeltek egy drogosan halálos balesetet okozó fiú ellen

Vádat emeltek az ellen a 17 éves fiú ellen, aki 2020 augusztusában megszökött egy javítóintézetből, majd novemberben drogok és nyugtatók hatása alatt okozott balesetet, amiben egy idős házaspár életét vesztette

- tájékoztatta a Nógrád megyei főügyész szerdán az MTI-t. Bóna Gyula a közleményben ismertette: a 17 éves fiú - aki 2020. augusztus 27-én megszökött az aszódi javítóintézetből - 2020. november 12-én éjjel Karancslapujtőn egy ház előtt beindított egy rossz műszaki állapotú, lapos gumiabroncsú személyautót, és azzal Salgótarjánba indult.

A korábban elfogyasztott pszichoaktív anyagoktól és erős nyugtatóktól bódult állapotban vezette a járművet, amivel hajnalban a megyeszékhelyen egy parkoló autónak ütközött, majd reggel a 21-es főúton, Salgótarján lakott területén kívül két ember halálát okozta: egy kanyarba 110-115 kilométer/órás sebességgel haladt be, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan érkező, idős férfi által vezetett gépkocsival.

Az ütközés következében a férfi és mellette ülő felesége a helyszínen meghalt, a vádlott könnyebben sérült.

A jogosítvánnyal sem rendelkező fiatalkorú ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a nyomozás során felmerült 881 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére - közölte a főügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni