Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 15. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Üzletszerűen lopott ruhákat, márkás italokat és parfümöket pápai és veszprémi üzletekből

Üzletszerűen lopott ruhákat, márkás italokat és parfümöket pápai és veszprémi üzletekből

Többrendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 26 éves nővel szemben, aki 2021. június végétől a szeptember 22-én történt elfogásáig üzletszerűen ruhaneműket, márkás italokat és parfümöket lopott különböző pápai és veszprémi üzletekből.

A vádirat szerint az elkövető először Pápán egy belvárosi divatüzletet károsított meg, ahonnan egy női ruhát vitt el fizetés nélkül, majd két nappal később egy másik ruházati boltból akart lopni, azonban az alkalmazott ezt észrevette. Újabb két nap elteltével egy helyi patikában az áruvédelmi eszközt letépve táskájába tett egy csomag szépségvitamint, és miután a cselekményét nem vették észre, távozott a gyógyszertárból. A gyanúsított ezek után augusztusban az egyik áruházlánc pápai üzleteiből egy-egy üveg gyomorkeserű likőrt próbált meg ellopni, ám a biztonsági őr mindkét boltban feltartóztatta. Nem volt ilyen szerencsés az a veszprémi drogéria, ahonnan a nő egy héttel később két parfümöt és fülhallgatót lopott.

A vádlott szeptemberben ismét ruhaneműk eltulajdonításával próbálkozott egy pápai üzletben, de itt is feltartóztatták. Lopássorozata 22-én ért véget, amikor whiskyvel a kabátjában és mosószerrel a táskájában fizetés nélkül akart távozni egy szintén pápai áruházból, azonban a biztonsági őr megállította, és a kabátja alá rejtett italt visszavette tőle. Az őr a mosószert nem vette észre, azzal a nő távozott, azonban a rendőrség egy órával később elfogta, és őrizetbe vette. Az ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében a jelenleg letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratában indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását, továbbá azt, hogy a Pápai Járásbíróság az elkövetőt fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendelje el a vele szemben korábban szintén lopás miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.