Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2022. Január 15. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Üzletszerűen lopott ruhákat, márkás italokat és parfümöket pápai és veszprémi üzletekből

Üzletszerűen lopott ruhákat, márkás italokat és parfümöket pápai és veszprémi üzletekből

Többrendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 26 éves nővel szemben, aki 2021. június végétől a szeptember 22-én történt elfogásáig üzletszerűen ruhaneműket, márkás italokat és parfümöket lopott különböző pápai és veszprémi üzletekből.

A vádirat szerint az elkövető először Pápán egy belvárosi divatüzletet károsított meg, ahonnan egy női ruhát vitt el fizetés nélkül, majd két nappal később egy másik ruházati boltból akart lopni, azonban az alkalmazott ezt észrevette. Újabb két nap elteltével egy helyi patikában az áruvédelmi eszközt letépve táskájába tett egy csomag szépségvitamint, és miután a cselekményét nem vették észre, távozott a gyógyszertárból. A gyanúsított ezek után augusztusban az egyik áruházlánc pápai üzleteiből egy-egy üveg gyomorkeserű likőrt próbált meg ellopni, ám a biztonsági őr mindkét boltban feltartóztatta. Nem volt ilyen szerencsés az a veszprémi drogéria, ahonnan a nő egy héttel később két parfümöt és fülhallgatót lopott.

A vádlott szeptemberben ismét ruhaneműk eltulajdonításával próbálkozott egy pápai üzletben, de itt is feltartóztatták. Lopássorozata 22-én ért véget, amikor whiskyvel a kabátjában és mosószerrel a táskájában fizetés nélkül akart távozni egy szintén pápai áruházból, azonban a biztonsági őr megállította, és a kabátja alá rejtett italt visszavette tőle. Az őr a mosószert nem vette észre, azzal a nő távozott, azonban a rendőrség egy órával később elfogta, és őrizetbe vette. Az ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében a jelenleg letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vádiratában indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását, továbbá azt, hogy a Pápai Járásbíróság az elkövetőt fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendelje el a vele szemben korábban szintén lopás miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 22:19, hétfő | Helyi

Vágástéri hulladék égett a Téglagyári úton

A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet.

2022. Január 17. 18:38, hétfő | Helyi

Megérkezett a szélvihar, úttestre dőlt egy fa a Budai Nagy Antal úton

A MOL benzinkútnál csavart ki a szél egy fát, ami az úttestre dőlt.

2022. Január 17. 11:16, hétfő | Helyi

Gyermekeket bántalmazott a focipályán egy 44 éves pápai férfi

A pápai rendőrök befejezték a garázdaság miatt folytatott büntetőeljárást.

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Volt párját zaklatta, bántalmazta a 60 éves férfi