Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Május 27. 16:05, hétfő | Helyi

Utolsó csúcsát mászta meg Az utolsó hegycsúcs védnöke

Utolsó csúcsát mászta meg Az utolsó hegycsúcs védnöke

Erőss Zsolt volt a védnöke Az utolsó hegycsúcs c. spanyol dokumentumfilmnek, amely Pápán is levetítésre fog kerülni június 7-8-9-én.

A sors talán véletlen, ám tragikus egybeesése, hogy Erőss Zsolt alpinista a napokban, a hegyekben tűnt el, akárcsak Pablo Dominguez, az Erőss védnöksége alatt álló dokumentumfilm főszereplője.

Civil kezdeményezésnek köszönhetően a pápai mozi is vetíti Pablo Dominguez katolikus spanyol papnak az életét feldolgozó dokumentumfilmet, aki óriási népszerűségnek örvendett hazájában. A hegymászó pap szava könyvein, előadásain és prédikációin keresztül mindenkihez elért: megtalálta a hangot ateistával és kereszténnyel, fiatalokkal és idősekkel egyaránt. A személyes életúton túlmenően a film társadalmi kérdéseket is feltesz, illetve a ma oly divatos témákat sem kerüli, mint például a cölibátus, papság, gazdagság kérdése.

A többszörösen díjazott dokumentumfilm vetítésére június 7-én 22 órakor, 8-án és 9-én 14 órakor a pápai Petőfi Moziban kerül sor.

(kép forrása: www.maszol.ro)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...