Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Október 23. 11:06, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Uszoda bezárás - Jobbik: Vonják vissza az ideiglenes bezárást

Uszoda bezárás - Jobbik: Vonják vissza az ideiglenes bezárást

Süle Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselője beszélt a pápai uszoda bezárásáról. Szerinte ez is bizonyítja, hogy Magyarország nem teljesít jobban.

Mint arról portálunk elsőként számolt be, ideiglenesen bezár a Várkertfürdő uszodája. A hír mindenkit váratlanul ért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy oldalunkon több mint tizenegyezren olvasták el cikkünket, írásunkat több országos hírportál is átvette. A döntésre Süle Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselője sem számított, annak ellenére, hogy részt vett azon a testületi ülésen, melyenKovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója beszámolt a fürdő helyzetéről. - A vezérigazgató elmondta,hogy egyes szolgáltatásokat korlátozhatnak majd a fürdőben. De arról szó sem volt, hogy ezt már a hónap végén megteszik.A mostani döntéssel megint csak azokat sújtják, akik a legkevésbé felelősek a kialakult helyzetért! Azt a néhány száz embert, akik törődnek az egészségükkel, akik tenni is hajlandóak érte - fogalmazott a képviselő.

Szerinte a Várkertfürdő és a Pápai Hús nehéz helyzeti is bizonyítja,teljesen hamis az a kormányzati propaganda, hogy jó irányba megyünk, hogy ” Magyarország jobban teljesít”! Ezt sajnos sem Pápán sem az ország egyéb területein nem érzékeli az emberek többsége. Továbbá az uszoda bezárása teljesen szembe megy a kormány kommunikációjával, vagyis hogy "úszásoktatást minden gyermeknek".

A kialakult helyzetért Süle Zsolt a városvezetést is felelőssé teszi.- A Fideszes vezetésű önkormányzat olyan beruházásokat támogatott és főleg olyan módon, amelyekben már a kezdetektől bele volt kódolva a kudarc lehetősége. Másrészt szerintünk a város vezetőségének be kellene látnia: nem vált be az az elképzelés, hogy a város gazdasági életének fellendítését a turizmusra alapozták. Jelentősen túlértékelték a város életében az ebből fakadó előnyöket és súlyos milliárdokat költöttek el erre.

A képviselő megoldási javaslait is felvázolta sajtótájékoztatóján. Az önkormányzat a következő évek költségvetésében csoportosítson át pénzeket a likviditási gondok kezelésére! Úgy gondoljuk az egészséges életmód, a tömegsport a fiatalok egészséges életre nevelése sokkal fontosabb, mint akár egy magánkézben lévő fociklub támogatása. Főleg úgy, hogy az említett fociklubnak szinte semmi kötődése Pápához és pápai illetőségű játékos is csak mutatóba van. Azonnali segítséget pedig a stadionrekonstrukciós program 80 milliárdjából néhány száz millió forint átcsoportosítása jelenthetne - mondta a képviselő.

- Mindezek tükrében felszólítjuk a város és a Várkertfürdő vezetőségét, hogy vonják vissza az ideiglenes bezárásról szóló döntésüket! Vagy a mi javaslataink alapján , vagy más úton de biztosítsák az uszoda folyamatos működését - zárta gondolatati Süle Zsolt.

Fotó: papa.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.