Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 18. 09:17, szerda | Helyi sport
Forrás: veol.hu

Üres a bankszámla, a szakadék szélén a PSE

Üres a bankszámla, a szakadék szélén a PSE

Gyakorlatilag üresek a Pápai Sportegyesület (PSE) előző elnöke által kezelt egyesületi bankszámlák, és a korábbi sportvezető továbbra sem hajlandó segítséget nyújtani a kialakult kaotikus helyzet megoldásában - írja a veol.

A szövevényes ügy egyik nagy kérdését a PSE és a vízilabda-szakosztály bankszámlájának egyenlege jelentette. Kovács Kristóf, PSE nemrég kinevezett új elnök a Naplónak nyilatkozva elmondta,amíg az új elnök nem kerül bejegyzésre, addig az egyesület számláihoz a jelenleg bejegyzett elnök, Stemmer István, illetve a PSE atlétika-szakosztályának vezetője,Kis Károly együttes aláírók férhetnek hozzá. Stemmerrel még mindig nem lehet kapcsolatot teremteni, ezért az atléták vezetője kért információkat a bankszámlákról.

– Kis Károlynak az egyesület számláinak egyenlegeirőlszámoltak be a pénzintézetben. Ezek az információk hozzám is eljutottak. A PSE bankszámláján egy öt, míg avízilabda-szakosztályén egy négy számjegyű összeg található. Ez lényegesen kevesebb annál, mint amennyinek szerintünk lenni kellene rajta. Amint hivatalosanhozzáférhetek a számlákhoz, az elmúlt hónapokra, évekre visszamenőleg le tudom kérni a számlakivonatokat – tájékoztatott Kovács Kristóf. Hangsúlyozta:elengedhetetlen, hogy megtörténjen az elszámolás a vízilabdások elmúlt két idénybeli társasági adós (TAO) pályázatairól, hiszen ennek hiányában a különféle szankciókés az anyagi ellehetetlenülés következményeképpen biztosan megszűnik a Pápai Sportegyesület. – Viszont a helyzet rendezéséhez Stemmer István segítségére,együttműködésére is feltétlenül szükség van, ugyanis rendelkezésünkre kell bocsájtania az egyesület hivatalos iratait, számláit, az egyes pályázati, támogatásidokumentumait. A február hatodikairendkívüli közgyűlésen erre hivatalosan is felszólítottuk – fűzte hozzá a PSE fiatal elnöke.
A helyzetet súlyosbítja, hogy az elmulasztott pályázati elszámolásokon túl a korábbi elnök tevékenykedése alatt tetemes adósságot halmozott fel az egyesület. A mármárkilátástalan szituáció egyik megoldása lehetne, hogy a vízilabdázók – a sakkozók példáját követve – kilépnek a PSE-ből, és tiszta lappalfolytatják a működésüketegy új egyesületben. Kovács Kristóf elmondása szerint ez a variáció azért nem lenne előnyös számukra, mivel az újonnan alapított sportegyesületek két évig nemvehetnek részt TAO-pályázatban, és a vízilabda-szakosztály működésének alapját 2012 óta a társasági adó nyújtotta kedvezmények jelentik. Tehát nagyon úgy tűnik,egyelőre a 22-es csapdájába kerültek a pápai pólósok.

Címkék: csőd, vizilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.