Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Augusztus 01. 09:45, csütörtök | Helyi

Ünnepeljük együtt városunk 800 éves jubileumát!

Ünnepeljük együtt városunk 800 éves jubileumát!

Városunk jövőre ünnepli 800 éves jubileumát, melynek tiszteletére 2014-ben egész éves programsorozatot tervez Pápa Város Önkormányzata. Ötleteket, javaslatokat várnak!

1214-ben kelt az első oklevél, mely Pápát mint lakott települést említi, s mely okirat bizonyíthatóan igazolja városunk 800 évvel ezelőtti létezését.

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság javaslatára Pápa Város Önkormányzata e jeles évforduló tiszteletére 2014-ben egész éves programsorozatot tervez, mely méltó emléket állít a település múltjának és bemutatja jelenét. A programsorozatban való részvételre ezúton is felhívjuk a város polgárait és közösségeit.

Várjuk az oktatási és kulturális intézmények, egyházak, egyesületek, művészeti csoportok, civil szervezetek és magánszemélyek ötleteit, javaslatait, mellyel részt kívánnak venni a jubileumi év rendezvénysorozatában.

A programötletek leadhatók a javaslattételi adatlapon személyesen a Városházán (Pápa, Fő u. 5.) Geschitz Gergelynél, vagy a geschitz.gergely@papa.hu e-mail címen (a tárgy mezőbe kérjük beírni: 800 év). A javaslattételi adatlap letölthető a www.papa.hu weboldalról, a www.papa-ma.hu és a www.infopapa.hu hírportálról, valamint személyesen átvehető a Városháza ügyfélszolgálatán.

A javaslatokat az e célra létrehozott bizottság véleményezi, az elfogadott ötleteket a 2014-ben megjelenő jubileumi kiadványban közzétesszük.

Javaslattételi határidő: 2013. szeptember 30.

Várjuk továbbá azok jelentkezését, akik olyan tárgyi emlékekkel rendelkeznek, melyek Pápa város elmúlt századaiból valók.

A mi városunk - a mi ünnepünk - a mi múltunk - a mi életünk.
Ünnepeljük együtt!

Letölthető dokumentumok:

Címkék: jubileum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.