Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Október 14. 11:53, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Unger Tamás: Tényleg aggódok a városért és annak lakóiért

Unger Tamás: Tényleg aggódok a városért és annak lakóiért

A volt alpolgármester a közösségi médiában osztotta meg gondolatait, melyekre Grőber Attila is reagált.

Unger Tamás közösségi oldalán egy hosszú körmondatban arról írt, hogy - amint az korábban jelezték - nem támasztottak akadályt az alakuló ülésensem az alpolgármester megválasztása, sem pedig az SZMSZ módosítása ügyében, ugyanakkor azt írja, hogy nem nyugodt. Szerinte a "kompromisszumok, megalkuvások, trükkök olyan hihetetlen kényszerének időszaka jön, ami tönkre, de legalább is erősen próbára tesz minden politikai oldalt és meggyőződést". Tartalmatlan, a széles néprétegeknek szóló felületes celeb politizálást vizionál a volt alpolgármester, ami szerinte lecsúszáshoz vezet. "Tényleg aggódok a városért és annak lakóiért, közösségeiért, fejlődéséért, megmaradásáért" - zárja bejegyzését Unger Tamás.

A posztot Grőber Attila polgármester is megosztotta. Mint írja, sokat gondolkodott azon, hogy reagáljon-e Unger Tamás gondolatait tartalmazó bejegyzésre, melyet a képviselő továbbra is alpolgármesterként hirdetett a Facebook-on.

Végül Grőber Attila arra jutott - bár több sértő megfogalmazást is tartalmaz a poszt - hogy nem reagál arra, csupán megosztja azt, így többen tudják majd eldönteni, vajon a volt alpolgármester gondolatai összhangban vannak-e az együttműködés hangzatos megfogalmazásával.

Unger Tamás reagált a bejegyzésre, amelyben azt írja, javítani fogja az alpolgármesteri megjelölést, eddig nem vette észre, hogy továbbra is így szerepel. Ugyanakkor azt fogalmazta meg, hogy az együttműködésük nem függ a város vezetésének szerintük várható attitüdjétől, mert nem az számít, hanem csakis a város! - Attól még a kétségeink, félelmeink kifejezésének jogát fenntartjuk magunknak. Remélem, ezt a jogot Grőber Attila sem vitatja el és nem szándékozik “korlátozni” - áll a bejegyzésben.

A bejegyzésekből nem derült ki, hogy miért szolgálja a város érdekeit, ha olyasmiket szavaznak meg, amelyekkel szemben kétségeik vannak, és amelyek szerintük lecsúszáshoz vezetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 09:14, kedd | Helyi

Új lendületet adna a belvárosi összefogásnak Grőber Attila

Tegnap késő délután egyeztetett a polgármester a belvárosi üzletek képviselőivel. Grőber Attila támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és az adventi időszakra vonatkozó terveit is ismertette.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Helyi

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének

2024. Október 14. 14:45, hétfő | Helyi

Két vadelütés is történt Pápa térségében a hétvégén

Pápa és Adásztevel, majd pedig Nemesszalók és Külsővat között történt baleset.