Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2018. Október 12. 13:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Unger Tamás: Nem a bevételek növelése a cél a Jókai utcán, a fizetős parkolás kiterjesztésével

Unger Tamás: Nem a bevételek növelése a cél a Jókai utcán, a fizetős parkolás kiterjesztésével

Az alpolgármester azt mondta, az üzlettulajdonosok és a vásárlók érdeke is, hogy ne közterületi gépkocsitárolók legyenek a parkolóhelyek, hanem folyamatosan cserélődjenek az autók és legyenek szabad helyek.

Fél, vagy egy órás ingyenes parkolás

Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő a Jókai utcai fizetős parkolás kiterjesztésével kapcsolatban azt mondta, az önkormányzat fejőstehénnek nézi az autósokat és a sokadik bőrt húzza le róluk. Unger Tamás alpolgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a legutóbbbi képviselő-testületi ülésen is elmagyarázták Süle Zsoltnak az önkormányzat célját ezzel kapcsolatban, de ezek szerint a képviselő ezt nem értette meg. Mint mondta, közpénzből rendezett állapotokat teremtettek, a korábbi közlekedési és parkolási összevisszaság helyett, bővítették és rendezték a parkolóhelyeket is. - Ugye senki nem gondolta, hogy közpénzen közterületi, időkorlát nélküli gépkocsitárolókat hozunk létre az üzlettulajdonosok és a lakók számára. A fizetős parkolók biztosítják, hogy minden vásárló tudjon parkolni, vagyis ez az üzletek érdekeit szolgálja - fogalmazott az alpolgármester hozzátéve, az utcában olyan automatákat vásároltak, amelyek lehetőséget biztosítanak ingyenes jegy kiadására, mivel azt tervezik, hogy a közintézmények környezetében fél, vagy egy órás ingyenes parkolást biztosítanak, a kis Sparnál lévő, jól bevált rendszerhez hasonlóan. Továbbá kijelentette, a Jókai utca a "B" parkolási zónába tartozik, fél óránként 130 forintos díjjal, mely nem jelent komoly bevételt a költségvetésben.

Ezért nem kerékpárutat építettek

A balesetveszélyesség vádjával kapcsolatban Unger Tamás azt mondta, egyetlen balesetről számolt be az utca felújítása óta a sajtó, amely nem a kerékpársávval összefüggésben következett be. Többször elhangzott kritika az is, hogy miért nem kerékpárutat építettek, ezzel kapcsolatban az alpolgármester megjegyezte, legalább 2,2 méter szélesnek kell lennie egy két sávos kerékpárútnak lakott területen belül, ezt pedig csak a parkolóhelyek rovására tudták volna megépíteni. - A kerékpársávval azt a közlekedési rendet szabályoztuk, ami korábban is érvényes volt az utcában, mivel a tiltás ellenére behajtottak a kerékpárosok a Jókai útra.

Könnyebb hergelni, mint érvelni

Süle Zsolt sajtótájákoztatóján az önkormányzati beruházások nem megfelelő előkészítéséről is beszélt. Ezzel kapcsolatban Unger Tamás kijelentette, a projektek megfelelően, a jogszabályok szerinti engedéllyel rendelkező szakértők, szakemberek bevonásával lettek megtervezve. - Süle Zsoltnak az összeállított pályázatokat lehetősége volt részleteiben megismerni, azokat megszavazta, a tesület elé került időszakos beszámolókat megismerte, abban a bizottságban ül, ahol ezek megtárgyalására lehetőség lenne, de érdemi kérdést, javaslatot, módosító indítványt soha nem fogalmazott meg. Süle a jobbikos mentalitást követi, könnyebb a közvéleményt hergelni, mint szakmai véleményt kialakítani és elmondani - fogalmazott az alpolgármester.

Jogi következményei lehetnek a Facebook kommenteknek

Szerinte az ülésen is felemlegetett facebook-os kommunikáció is erre példa, hiszen több zárt csoport adminisztrátora, moderátora is Süle Zsolt. Ezekben a csoportokban többen is BTK-ba ütköző tevékenységekkel gyanúsítják meg a város vezetését, sőt, életellenes cselekedeteket helyeznek kilátásba. Süle Zsolt a felület moderátora, így részese, bizonyos esetekben pedig gerjesztője az ilyen kommunikációnak - mondta Unger Tamás hozzátéve, a városvezetés vizsgálja és a jövőben is vizsgálni fogja az ezen hozzászólásokkal szemben történő jogi lépéseket. - Elegünk van abból, hogy nyíltan lehet bennünket bűncselekmények elkövetésével rágalmazni, ilyen tartalmú rossz indulatú sejtésekkel a munkánkat, személyünket, kollégáinkat becsmérelni. Értelmes, nyílt közbeszédet szeretnénk, akinek jogszabályszegésről van tudomása, az tegyen feljelentést - hangsúlyozta a városvezető.

Normális kérdésre, normális válasz

A jobbikos képviselő félelemmel kapcsolatos kijelentésével kapcsolatban Unger Tamás kijelentette, normális, értelmes emberek nem félnek elmondani a véleményüket, mert tudják, hogy normális hangnemre, értelmes felvetésekre, normális válaszokat kapnak. Az alpolgármester végül megjegyezte, a Jobbik nemhogy nem potens erő, ahogy azt Süle Zsolt állítja, hanem a szétesés szélén álló párt, amely meg van ijedve a jövő évi választásoktól.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 12:37, szerda | Helyi

Dr. Kovács Zoltán: Februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj

Februárban a rendes nyugdíjfolyósítás mellett megérkezik a 13. havi nyugdíj is, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót az országgyűlési képviselő.

2023. Február 08. 12:04, szerda | Helyi

Vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat Mezőlak és Celldömölk között

Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV a Győr-Celldömölk vonalon, ezért egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2023. Február 08. 11:07, szerda | Helyi

A Bakony erdeiben tartottak ellenőrzést a rendőrök

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 7-én közös szolgálatot láttak el a területileg illetékes hivatásos vadászokkal a bakonyi erdőkben.

2023. Február 07. 17:34, kedd | Helyi

Egymás után kétszer buktatták le az ittas sofőrt a pápai rendőrök

A 40 éves győrújbaráti lakos néhány órával később újra autóba ült, miután egyszer már lebukott ittas vezetéssel.