Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2018. Október 12. 13:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Unger Tamás: Nem a bevételek növelése a cél a Jókai utcán, a fizetős parkolás kiterjesztésével

Unger Tamás: Nem a bevételek növelése a cél a Jókai utcán, a fizetős parkolás kiterjesztésével

Az alpolgármester azt mondta, az üzlettulajdonosok és a vásárlók érdeke is, hogy ne közterületi gépkocsitárolók legyenek a parkolóhelyek, hanem folyamatosan cserélődjenek az autók és legyenek szabad helyek.

Fél, vagy egy órás ingyenes parkolás

Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő a Jókai utcai fizetős parkolás kiterjesztésével kapcsolatban azt mondta, az önkormányzat fejőstehénnek nézi az autósokat és a sokadik bőrt húzza le róluk. Unger Tamás alpolgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a legutóbbbi képviselő-testületi ülésen is elmagyarázták Süle Zsoltnak az önkormányzat célját ezzel kapcsolatban, de ezek szerint a képviselő ezt nem értette meg. Mint mondta, közpénzből rendezett állapotokat teremtettek, a korábbi közlekedési és parkolási összevisszaság helyett, bővítették és rendezték a parkolóhelyeket is. - Ugye senki nem gondolta, hogy közpénzen közterületi, időkorlát nélküli gépkocsitárolókat hozunk létre az üzlettulajdonosok és a lakók számára. A fizetős parkolók biztosítják, hogy minden vásárló tudjon parkolni, vagyis ez az üzletek érdekeit szolgálja - fogalmazott az alpolgármester hozzátéve, az utcában olyan automatákat vásároltak, amelyek lehetőséget biztosítanak ingyenes jegy kiadására, mivel azt tervezik, hogy a közintézmények környezetében fél, vagy egy órás ingyenes parkolást biztosítanak, a kis Sparnál lévő, jól bevált rendszerhez hasonlóan. Továbbá kijelentette, a Jókai utca a "B" parkolási zónába tartozik, fél óránként 130 forintos díjjal, mely nem jelent komoly bevételt a költségvetésben.

Ezért nem kerékpárutat építettek

A balesetveszélyesség vádjával kapcsolatban Unger Tamás azt mondta, egyetlen balesetről számolt be az utca felújítása óta a sajtó, amely nem a kerékpársávval összefüggésben következett be. Többször elhangzott kritika az is, hogy miért nem kerékpárutat építettek, ezzel kapcsolatban az alpolgármester megjegyezte, legalább 2,2 méter szélesnek kell lennie egy két sávos kerékpárútnak lakott területen belül, ezt pedig csak a parkolóhelyek rovására tudták volna megépíteni. - A kerékpársávval azt a közlekedési rendet szabályoztuk, ami korábban is érvényes volt az utcában, mivel a tiltás ellenére behajtottak a kerékpárosok a Jókai útra.

Könnyebb hergelni, mint érvelni

Süle Zsolt sajtótájákoztatóján az önkormányzati beruházások nem megfelelő előkészítéséről is beszélt. Ezzel kapcsolatban Unger Tamás kijelentette, a projektek megfelelően, a jogszabályok szerinti engedéllyel rendelkező szakértők, szakemberek bevonásával lettek megtervezve. - Süle Zsoltnak az összeállított pályázatokat lehetősége volt részleteiben megismerni, azokat megszavazta, a tesület elé került időszakos beszámolókat megismerte, abban a bizottságban ül, ahol ezek megtárgyalására lehetőség lenne, de érdemi kérdést, javaslatot, módosító indítványt soha nem fogalmazott meg. Süle a jobbikos mentalitást követi, könnyebb a közvéleményt hergelni, mint szakmai véleményt kialakítani és elmondani - fogalmazott az alpolgármester.

Jogi következményei lehetnek a Facebook kommenteknek

Szerinte az ülésen is felemlegetett facebook-os kommunikáció is erre példa, hiszen több zárt csoport adminisztrátora, moderátora is Süle Zsolt. Ezekben a csoportokban többen is BTK-ba ütköző tevékenységekkel gyanúsítják meg a város vezetését, sőt, életellenes cselekedeteket helyeznek kilátásba. Süle Zsolt a felület moderátora, így részese, bizonyos esetekben pedig gerjesztője az ilyen kommunikációnak - mondta Unger Tamás hozzátéve, a városvezetés vizsgálja és a jövőben is vizsgálni fogja az ezen hozzászólásokkal szemben történő jogi lépéseket. - Elegünk van abból, hogy nyíltan lehet bennünket bűncselekmények elkövetésével rágalmazni, ilyen tartalmú rossz indulatú sejtésekkel a munkánkat, személyünket, kollégáinkat becsmérelni. Értelmes, nyílt közbeszédet szeretnénk, akinek jogszabályszegésről van tudomása, az tegyen feljelentést - hangsúlyozta a városvezető.

Normális kérdésre, normális válasz

A jobbikos képviselő félelemmel kapcsolatos kijelentésével kapcsolatban Unger Tamás kijelentette, normális, értelmes emberek nem félnek elmondani a véleményüket, mert tudják, hogy normális hangnemre, értelmes felvetésekre, normális válaszokat kapnak. Az alpolgármester végül megjegyezte, a Jobbik nemhogy nem potens erő, ahogy azt Süle Zsolt állítja, hanem a szétesés szélén álló párt, amely meg van ijedve a jövő évi választásoktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 15:36, kedd | Helyi

Elektromos fogkeféket lopott az egyik pápai drogériából

A lopási kár értéke meghaladta a négyszázezer forintot.

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

2024. Február 20. 14:00, kedd | Helyi

Lemurvázzák a piaci árusok sátrainak a helyét

Eddig füves-gazos területről árusítottak a piacosok.

2024. Február 19. 15:07, hétfő | Helyi

Elutalt 2 millió előleget egy mobilházra, nagy hiba volt!

A Pápa melletti kistelepülésen élő hölgy a Marketplace-en lelt rá egy kecsegtetőnek tűnő ajánlatra.