Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 31. 15:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Unger Tamás: Grőber Attila nyitott kapukat dönget a helyi választási ígéreteivel

Unger Tamás: Grőber Attila nyitott kapukat dönget a helyi választási ígéreteivel

A város fideszes alpolgármestere szerint az ellenzéki képviselőjelölt olyan ígéreteket fogalmazott meg, amelyek vagy szerepelnek a városvezetés tervei között is, vagy már előkészítés alatt állnak.

Grőber Attila a hét elején hat helyi ígéretet tárt a sajtó elé. Unger Tamás szerint ezekkel az ellenzéki politikus nyitott kapukat dönget, illetve saját tájékozatlanságáról is számot ad, hiszen az ígéretek szerepelnek a város fejlesztése érdekében összeállított programokban is.

- Türr Gimnázium: Grőber Attila kijelentésével ellentétben történt előrelépés az ügyben, április 5-én zárul le a kivitelezői közbeszerzési eljárás. Várhatóan valóban magasabb összeggel kell majd számolni, de a forrást a kormány biztosítani fogja – mondta el Unger Tamás hozzátéve, az ügyben hivatalosan tájékoztatták az önkormányzati képviselőket, így Grőber Attilát is.
A Weöres Iskolával kapcsolatban elhangzott, a korábbi években 230 millió forintos fejlesztést hajtottak végre és a tervekben szerepel egy 200 milliós fejlesztési csomag, amelyben energetikai korszerűsítés, valamint külső és belső felújítás is helyet kap.

- A kastélyfelújítás folytatása is ott van a tervekben, a Nemzeti Kastély- és Várprogramban szerepel a Platán és az őrházak megújítása, sőt, a pincerendszer rekonstrukciója is.

- A Várkertfürdő szálláshely fejlesztésével kapcsolatban Unger Tamás hangsúlyozta, elkészült egy 14 szobás Minihotel a fürdőben, továbbá január 6-án mutatták be annak a 60 szobás hotelnek a tanulmánytervét, amely a Várkertfürdő közvetlen közelében fog felépülni. A kiviteli tervek július végéig elkészülnek, ezután lehet kiválasztani a kivitelezőt – mondta el az alpolgármester.

- A Győr-Celldömölk vasútvonal fejlesztése és villamosítása szerepelt a kétezres évek közepéig a MÁV tervei között, onnan pont a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején került ki. Választani kellett a 83-as út rekonstrukciója és a vasútfejlesztés között, a választás az előbbire esett. Unger Tamás ugyanakkor egy korábbi cikkünket idézte, amely szerint ismét napirendre került a vonal villamosítása, és a következő uniós ciklusban forrást kívánnak találni erre a célra.

- Összegzésül csak egy kérdést tudok feltenni: ha Grőber Attila arról a településről, ahol lakik és ahol önkormányzati képviselő, ilyen hiányos információval rendelkezik, akkor mit várhat a választókerület 87 települése hosszú távon a képviselőjelölttől? – fogalmazott Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!