Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 22. 21:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ungár Péter nagyon nem ért egyet Áldozó Tamással

Ungár Péter nagyon nem ért egyet Áldozó Tamással

Az LMP társelnöke a pápai idősotthonok térítési díjainak drasztikus emeléséhez fűzött polgármesteri kommentárral kapcsolatban szólalt meg.

Egyre több helyről érkeznek arról hírek, hogy az önkormányzatok az idősotthonokban drasztikusan emelni kénytelenek a hozzátartozók által fizetendő térítési díjat, sokszor duplázás is előfordul. Pápán konkrétan ez történt, csaknem dublájára emelkedtek a térítési díjak, a napi 5000 forintos díj 9000-re nőtt. Áldozó Tamás a drasztikus áremelkedést a rezsidíjak növekedésével indokolta. Az RTL híradójában hozzátette:„az egész életpályájukkal rászolgáltak arra, hogy az ő tartásra köteles hozzátartozóik, tipikusan a gyermekeik gondoskodjanak róluk. Hiszen az életük során mind készpénzben, mind ingatlanvagyonban előállítottak akkora értéket, aminek az előnyeit ezek a hozzátartozók most élvezik. Az nem feltétlenül korrekt eljárás, hogy az adott esetben a gondozott után felhalmozott vagyont a hozzátartozók élvezik, ám minden felmerülő költséget a közre hárítanának át.

Ungár Péter ezzel kapcsolatban közösségi oldalán úgy fogalmazott:

- Nekünk zöldeknek ebben a kérdésben nagyon súlyos elvi vitánk van a jelenlegi kormánnyal. A mi meglátásunk szerint ezek az emberek végigdolgozták az életüket, és azért fizettek évtizedeken keresztül adót, hogy amikor majd képtelenek lesznek gondolkodni magukról, akkor az állam ott legyen. Szerintünk súlyos hiba, ha a szociális rendszer helyett inkább a multik adókedvezményére költjük a költségvetési forrásokat, hiba, hogy a legnagyobb cégek alig hat százalék adót fizetnek, miközben ezermilliárdos profitot visznek ki az országból. Szerintünk a nagyvállalatok adóterheit növelni kell, a családokét pedig csökkenteni - fogalmazott a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.