Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 29. 08:55, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: veol.hu

Üléseztek a városatyák

Üléseztek a városatyák

Csütörtökön megtartotta Pápa város képviselő-testülete soron következő ülését.

Berkes Béláné és Szabó Istvánné bölcsődevezetőket - több évtizedes munkájukat megköszönve - saját kérelmükre felmentette a testület, mindketten nyugdíjba vonulnak. Nagy-L. Istvánt, az Esterházy Múzeum megbízott igazgatóját magasabb vezetői teendők ellátásával bízta meg 2018-ig írja a veol.hu.

Elfogadta az önkormányzat az új vagyonrendeletet. Ez apróbb módosításokat jelent a korábbi szabályozáshoz képest, az önkormányzati vagyon hasznosításának, értékesítésének, bérbeadásának lényeges szabályai nem változtak. Pingiczer Sándor, az MSZP képviselője azt kifogásolta, hogy a rendelet nem tartalmazza a forgalomképes vagyontárgyak körét. Ezért abban állapodtak meg a képviselők, hogy a vagyonhasznosítás módjáról a testület még ebben az évben tárgyalni fog.

Változott az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata, ez többek közt a polgármester számára állapít meg új jogosítványokat.

A hulladékkezeléssel kapcsolatos rendeletalkotásra azért volt szükség, mert a törvénymódosítás következtében hatályon kívül kellett helyezni a helyi önkormányzat díjszabásról szóló mellékletét. A díjat ezután a Magyar Energia Hivatal állapítja meg.

A vegyes ügyek közt döntött a testület a kéttornyúlaki városrészi önkormányzati képviselő-választás lefolytatásának eljárási szabályairól, és a borsosgyőri orvosi rendelő problémájának megoldásáról. Május elején önkormányzati delegációk utaznak Kovásznára, a Kőrösi Csoma Sándor Napokra, és a schwetzingeni spárgafesztiválra. A város képviselő-testülete támogatja, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete pályázatot nyújtson be a Lakóközösségi programok kezdeményezése támogatása című TÁMOP-projektre. Zárt ülésen született döntés a Vízügyi Igazgatóság által felügyelt, a Tapolca-patak közmunka-program keretében történő revitalizációjáról, illetve a régi medret érintő ingatlan-felvásárlásról.

Fotó: papa.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.