Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 31. 12:06, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajna - Pirotechnikai eszközök robbantak fel egy lakóházban, egy halott

Ukrajna - Pirotechnikai eszközök robbantak fel egy lakóházban, egy halott

Egy ember életét vesztette, 14-en hajléktalanná váltak, amikor illegális pirotechnikai eszközökből szilveszterre felhalmozott készlet robbant fel a kelet-ukrajnai Mariupol városának egyik lakóházában.

Hétfői sajtóbeszámolók szerint a vasárnap történt szerencsétlenségben életét vesztette a lakás tulajdonosának 32 éves unokafivére. A házban két héliummal töltött palack is volt, amelyeket a tűzoltóknak sikerült lehűteniük, megakadályozva, hogy azok is felrobbanjanak.
A baleset következtében 14 személynek vált lakhatatlanná a lakása, egy idős nő kivételével valamennyien rokonokhoz költöztek.
"Az egyedül élő nyugdíjas, asztmás beteg asszonynak mindene megsemmisült a robbanásban, csak egy köntöse és egy papucsa maradt, a gyógyszerei is bennégtek. Kapott új gyógyszereket, és átmenetileg a város egyik kollégiumában szállásolták el" - írta az egyik helyi hírportál.
Az ukrán hatóságok a szilveszter előtti razziák során az árusoktól több mint 500 ezer darab, mintegy 15 tonna illegális pirotechnikai eszközt koboztak el. A belügyminisztérium közlése szerint 732 személy ellen indítottak eljárást pirotechnikai eszközök illegális árusítása miatt.

Címkék: Ukrajna-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.