Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 05. 13:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu Szalóky Zsolt)

Újabb tókerti utcában újul meg a járda

Újabb tókerti utcában újul meg a járda

Zajlik a járdafelújítási program az idei évben is, a Rozmaring utcában végzett a kivitelező, jelenleg a Nyolcadik utcában dolgoznak a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai.

Rádi Róberttől, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a Belügyminisztérium által támogatott Rozmaring utcai járdaépítés az időjárási viszonyok miatt elhúzódott, ezért csak az elmúlt hét végére készült el az új járda, csaknem 1000 négyzetméteren, az utca mindkét oldalán.

Május 28-án vette kezdetét a következő járdaépítés, a Nyolcadik utca mindkét oldalán, teljes hosszban új gyalogutat építenek a cég munkatársai, 694 folyóméteren. A beruházás nettó összértéke 14,5 millió forint. A munkálatokkal várhatóan július végéig végeznek.

Áldozó Tamás polgármester is a helyszínen tekintette meg a munkálatokat. A városvezető elmondta, az elmúlt években számos tókerti utcán épült új járda, a Hetedik és a Kilencedik utcákon már korábban elkészült a felújítás, most a - helyenként szintén járhatatlan állapotban lévő - Nyolcadik utcai következett. Hozzátette, az idei évben tervben van a Hatodik utca járdáinak megújítása is, így elmondható lesz, hogy a Tókert felső részén szinte mindenhol új járda áll majd a gyalogosok rendekezésére. Áldozó Tamástól megtudtuk, idén mind önkormányzati, mind pedig külső forrás bevonásával fognak még gyalogutak épülni, többek között a Jókai utcán, a Göncöl utcán, vagy a Korvin utcán, amely még az idei évben teljes körűen felújításra kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.