Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Augusztus 11. 11:07, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismét egy megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautót ért baleset Pápánál

Ismét egy megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautót ért baleset Pápánál

Tegnap este ütközött össze egy autó és egy szirénázó rendőrautó Csót és Pápateszér között, egy személy megsérült.

Olvasónk értesítette szerkesztőségünket arról, hogy csütörtökön este a Csótot és Pápateszért összekötő úton, a bakonyszentiváni elágazónál rendőrautót látott az árokban, míg egy másik jármű az úton keresztben állt, majd több rendőrautó érkezett a helyszínre.

Kérdésünkre a Veszprém Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtószolgálata közölte, 2023. augusztus 10-én 19 óra 20 perckor a Pápai Rendőrkapitányság járőrei szolgálati gépjárművükkel egy bejelentés helyszínére igyekeztek, a megkülönböztető hang- és fényjelzés együttes használatával.

A Pápateszér és Csót közötti útszakaszon az előttük haladó személygépkocsi előzésébe kezdtek, amikor egy kereszteződéshez érve annak vezetője eléjük kanyarodott, és a két jármű összeütközött. A baleset következtében egy személy megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség - írják.

Nem ez az első hasonló baleset a közelmúltban, egy hónappal ezelőtt szintén egy megkülönböztető jelzést használórendőrautó karambolozott Pápán.

Fontos tudni, mit ír elő a KRESZ hasonló esetekben:

A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője a közúti jelzéseket, illetve bizonyos rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhat – kivéve a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit. Sőt, a szabályokat csak úgy mellőzheti, ha azzal nem veszélyezteti a személy- és vagyonbiztonságot, és meggyőződik arról, hogy a közlekedés többi résztvevője lehetővé tette az akadálytalan továbbhaladást.

Ugyanakkor, a megkülönböztető jelzéseket együttesen használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

Amennyiben a gépjármű kizárólag a megkülönböztető fényjelzést használja, a jármű vezetője a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja.

A fotó illusztráció - Veszprém vármegyei rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.