Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Március 16. 15:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb intézményi bezárásokat jelentettek be

Újabb intézményi bezárásokat jelentettek be

Unger Tamás alpolgármester bejelentette, hogy a városi könyvtár, a művelődési központ, a Várkertfürdő (a gyógyászat kivételével), az Esterházy-kastély és a Kéfestő Múzeum is bezár.

Az alpolgármester elmondta, a sajtótájékoztatót megelőzően telefonon beszélt az elővigyázatosságból otthon lévő Áldozó Tamás polgármesterrel, akinek az egyetértésében és jóváhagyásával szól a pápaiakhoz.

Unger Tamás köszönetet mondott az emberek segítő hozzáállásához, mind az óvodák, mind a bölcsődék esetében rendben zajlott minden, a szülők betartották a kért intézkedéseket, higgadtan kezelték az új helyzetet. Arra kéri a szülőket, hogy továbbra is tartsák be az új szabályokat.

Lényegesen kevesebb gyermeket vittek óvodákba és bölcsődékbe, mindössze 50 gyermek érkezett az önkormányzati fenntartásó óvodákba. Unger Tamás azt mondta, elgondolkodnak azon, hogy következő napok valamelyikétől a nyári ügyelethez hasonlóan, intézmény kijelölésével fogják megoldani a gyermekek felügyeletét. A pápai bölcsődékbe összesen 30 kisgyermek érkezett, de életkorukra való tekintettel nem gondolkoznak ügyeleti rendszerben, mindhárom bölcsődét tovább üzemeltetik.

Az Egyesített Szociális Intézményben a kéréseknek megfelelően zajlott az ellátás.

Hétfőn 1 órakor, az önkormányzati intézmények vezetőit tanácskozásra hívták össze, amelyen a következő döntések születtek:

- A múzeum, a könyvtár és a művelődési központ keddtől bezár, a munkáltatók saját intézkedéseik formájában határozzák meg a munkavégzés rendjét.

- A kastély szerdától zár be.

- Az uszoda és a termálfürdő keddtől szintén bezár, a gyógyászati rész marad egyedül nyitva.

- A városi piac kedden nyitva tart, és azon dolgoznak, hogy ez a nyitva tartás a jövőben is megmaradjon, de itt még sok a kérdőjel.

A használtcikk piac magán vállalkozás, amely maga dönti el, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályoknak és iránymutatásoknak hogyan felel meg - tudtuk meg az alpolgármestertől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.