Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 01. 09:49, vasárnap | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Újabb horvátországi sikerek a Gender Racing Teamnél

Újabb horvátországi sikerek a Gender Racing Teamnél

Hajókázás, strandolás, tengerpart. Általában ezt jelenti Horvátország az átlagos látogató számára.

Viszont a benzinnel beoltott sportcsapatok és autósportrajongók főleg a Rijekai versenypályára gondolnak, köztük a Gender Racing csapata is.

Ezúttal is az Adriai-tenger partjától nem messze fekvő Automotodrom Grobnik-on zajlott sikerrel a legeredményesebb hazai formula autós csapat számára az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság és az FIA CEZ Zone Trophy versenysorozat újabb bajnoki fordulójában.

A tavalyi eredmények után idén is nagy elvárásokkal indult a Gender Racing Team az izgalmas vonalvezetésű és nagy szintkülönbségekkel rendelkező pályán, várva, hogy idén az időjárás talán nem tréfálja meg a versenyzőket és az autósport szerelmeseit. A GRT idén egy Formula4-est állított rajthoz a grobnik-i pályán, mely 1978-ban nyitotta meg kapuit és házigazdája a FIA CEZ Formula3 Bajnokságban is jegyzett Croatia Prix -nek, valamint korábban a MotoGP jugoszláviai motorkerékpár-nagydíjának is otthont adott már.

A GRT versenyzője már a pénteki szabadedzéseken igyekezett mindent kihozni az autóból, s a csapat mérnökeivel és szerelőivel megtalálni a legoptimálisabb beállításokat, hiszen szombaton már egy időmérő után rögtön verseny következett a kivételesen tikkasztó hőségben. A kvalifikáción ugyan nem sikerült a legjobb helyről rajtolnia, a szombati versenyen azonban nem sok kellett volna, hogy megelőzze riválisát, így végül a Formula4-esek között másodikként ért célba.

Vasárnap aztán fordulta a kocka. A jó beállítás, a korábbi versenytapasztalatok, a pálya ismerete győzelemhez segítette a Gender Racing Team versenyzőjét a rijekai tengerparttól kicsit odébb, a hegyekben fekvő pályán. Berta Benjáminnak sikerült pole pozícióból rajtolnia az F4-esek között, de a Formula3-masok mezőnyétől sem sokkal maradt le az élmezőnytől, gyengébb autója ellenére. Így pozitív élményekkel távozott a csapat és a versenyző is ismét a horvátországi versenyhelyszínről. – Az idei hétvége sokkal jobban sikerült a tavalyinál, mivel már sokkal nagyobb tapasztalatom, rutinom van az autóval – összegzett a FIA CEZ Zone Trophyban, a TopJet2000-ben és a hazai bajnokságban is versenyző Berta Benjámin, aki szerint mindez a hasznára vált.

Remélhetőleg további pályafutása során rendkívül hasznosan kamatoztathatja majd az ezen a pályán utóbbi két évben megszerzett számos tapasztalatot is.

Fotó: Gender Racing Team
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.