Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 18. 09:46, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

A nagykátai nyomozók három férfit vettek őrizetbe, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg azt az akciót, amelyet 2021. március 16-ára időzítettek a nagykátai rendőrök. Egy állampolgári bejelentés alapján kezdtek dolgozni arra a társaságra, amelynek tagjai a bejelentő szerint Tápiószecsőn árulnak drogot. A beszerzett információk alátámasztották a jelzést, a rendőröknek mostanra sikerült annyi adatot összegyűjteni, hogy megszervezhették a rajtaütést – közölte a rendőrség.

Egy időben realizáltak, külön csapatok gyűjtötték be a célszemélyeket, külön egységek indultak a lakásokra. Hat embert - három férfit és három nőt - állítottak elő. Az ügyben jelenleg bűntársként szereplő három nőt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik tovább a büntetőeljárás. A három férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint az 55, a 48 és a 41 éves helyi férfiak 2020. év elején döntöttek úgy, a pénzszerzés eme bűnös módját választják. A szomszédos megyéből beszerzett fehér anyagot lakásukon árulták, vevőkörük tagjai napi rendszerességgel egymásnak adták a kilincset. Kétféle kiszerelésből lehetett választani: a „darabos” kétezerért, a „teli” 16 ezerért cserélt gazdát. Az eltelt hónapok alatt többmilliós illegális bevételre tettek szert, egy részét felélték, de volt, amit otthonuk csinosítására, pl. egy új fürdőszoba kialakítására költöttek.


Egyikük autójából a rajtaütéskor nettó 49 gramm fehér, kristályos anyag került elő, amely az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülő etil-hexedront tartalmaz.

A lakások átkutatásakor digitális mérlegeket, eladatlan maradék cuccot, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében ékszereket, több százezer forintot és egy autót lefoglaltak.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.