Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Augusztus 18. 09:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új vezető a pápai mentőállomáson

Új vezető a pápai mentőállomáson

Az áprilisban lemondott Kürti József helyét korábbi helyettese, Major Roland veszi át, aki kihívásként tekint új feladatkörére.

Az új állomásvezető bátyja jó példáját követve lett mentő, 1993-ban. Az első három évet Ajkán töltötte, majd 1996-ban került a Pápai Mentőállomásra. A rá jellemző szerénységgel így foglalta össze a mentős hivatás lényegét: “Segítünk a bajbajutottaknak. Megszólal a csengő, beülünk az autóba és megyünk a helyszínre, hogy a legjobb tudásunk szerint lássuk el a beteget. Természetesen nehezebben feldolgozható esetekkel is találkozunk, de egy-egy sikerélmény átsegíti az embert. Számos sikeres újraélesztésben vettem részt magam is, felejthetetlen, amikor évek múltán is megismernek és megállítanak az utcán, újra és újra köszönetet mondva.”

Major Roland Kürti József lemondását követően megbízott állomásvezető lett, az előírtaknak megfelelően kiírt pályázaton pedig elindult a pozícióért. Megbízatása július elsején vette kezdetét, mint mentőállomás-vezető. A tapasztalt mentő új kihívásként tekint új feladatkörére, egyedül azt sajnálja, hogy így kevesebbszer ülhet mentőautóba. Major Roland elmondta, eddigi vezetői munkájával kapcsolatban pozitív visszajelzéseket kapott mind a kollektíva, mind pedig a vezetőség részéről.

A bemutatkozó sajtótájékoztatón kiderült, a korábban bejelentett 193, kormányzati forrásból biztosított új mentőautó közül egy Pápára is került, mely egy 13 éves esetkocsit vált ki. A 165 lóerős, automata váltós Mercedes gépkocsi számos biztonságtechnikai rendszerrel és gyári GPS készülékkel is fel van szerelve. Az autó a korábbi mentőkhöz képest látványosabb fénytechnikával és hangosabb szirénával rendelkezik, így minden bizonnyal előbb észreveteti magát a forgalomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.