Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2022. Augusztus 04. 09:42, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Új tetőablakot keresel? Ezt érdemes átgondolni!

Új tetőablakot keresel? Ezt érdemes átgondolni!

Az építkezés vagy felújítás költséges vállalkozás, nem csoda, ha spórolnál minden kiadáson.

Ugyanakkor ebben az esetben érdemes hosszú távon gondolkodni és a költségek mellett néhány más fontos tényezőt is mérlegelni a választásnál.

Ma hozzávetőleg kétszer annyiba kerül felépíteni egy házat, mint öt évvel ezelőtt, ezért próbálunk spórolni és elsősorban a minőség irányában kötünk kompromisszumokat. Vannak azonban tételek, ahol a minőség rendkívül fontos. Ilyen például a szigetelés és az ablak vagy a tetőablak. íme néhány példa a rototetoablak.hu oldalon található termékek sorából, ami megmutatja, hogy mennyivel többet tud egy minőségi építőipari termék és hogyan járul hozzá az életminőségünk javításához.

Verhetetlen hőszigetelés

A Roto tetőablak gyártó cég ablakainak egyik legfontosabb előnye a hasonló, de gyengébb minőségű tetőablakokkal szemben, hogy a hőszigetelő képességük akár passzív házas értéket is elérhet. Ez egyrészt az ablakkeretek kiváló hőszigetelésének, másrészt pedig a két vagy három rétegű üvegezésnek köszönhető.

A jobb hőszigetelés két irányba hat. Egyrészt nem engedi kiszökni a meleget a hidegebb időszakokban, ezáltal sokat spórolunk a rezsin. Másrészt pedig a nyári melegben csökkenti a lakás felmelegedését.

Emellett a Roto ablakok gyártásánál arra is figyeltek, hogy a beépítéshez szigetelőcsomagot is nyújtsanak, aminek segítségével elkerülhetőek a hőhidak. Ez abban segít, hogy a tetőtéri lakásokat oly sokszor élhetetlenné tevő páralecsapódás megszűnjön.

Egy viszonylag egyszerű számítással kikalkulálható, hogy mennyit spórolunk a fűtésen, hűtésen, és ezért mennyi idő alatt térül meg a drágább, minőségi termék választása. Az viszont pénzben kifejezhetetlen, hogy az életminőségben mennyi javulást eredményez, ha száraz és páramentes az otthonunk.

Kényelem és biztonság

Pénzben szintén nehezen kifejezhető az értéke annak, ha a gyerekeinket biztonságban tudhatjuk a tetőtérben. A Roto tetőablakok kérhetőek kulcsra zárható kilinccsel vagy gyerekzárral is, ami korlátozza az ablak nyitását, így gondoskodik róla, hogy a gyerekek ne juthassanak ki a veszélyes tetőre.

A minőségi tetőablakok esetében arra is van lehetőség, hogy elektromos nyitórendszerrel rendeljük a tetőablakot. Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy olyan helyekre is tegyünk ablakot, például a tetőgerinc alá, ahol nem megoldható az ablak manuális nyitása. Másrészt pedig a ház okosrendszerére kötve az ablak irányítórendszerét távolról is tudjuk vezérelni a szellőztetés, vagy akár az árnyékolás funkcióit. Mindez szintén hozzájárul az élhetőbb élettér kialakításához és a rezsiköltségeken való spóroláshoz.

Címkék: tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 17:25, hétfő | PR

Az ízületi fájdalom típusai: mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Mint minden mozgásszervi a probléma, az ízületi bántalmak is nagyban korlátozhatják a mindennapi életünket, főleg, ha már mozgástartomány-vesztéssel, ízületi merevséggel és nyilalló fájdalommal jelentkezik a probléma.

2022. Augusztus 15. 17:22, hétfő | PR

Az Invisalign fogszabályozás három őrületes előnye

Fogszabályozáson töröd a fejed? Mielőtt megtalálnád kezelőorvosod és neki kezdenél a folyamatnak a legjobb cikket olvasod.

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 12. 08:22, péntek | PR

Meleg vagy hideg kávé a jobb?

A kávé meleg vagy hideg változata általában ízlés kérdése, de milyen hatása van az egészségre? Másképpen hat a szervezetünkre az egyik, mint a másik?