Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 05. 11:17, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új liftet kapott a Teveli úti otthonház

Új liftet kapott a Teveli úti otthonház

A lakók legnagyobb örömére.

A Teveli úti otthonházat 1993 decemberében adták át, az épületben akkor üzemelő liftet Pápa város holland testvérvárosa, Kampen három millió forintos anyagi támogatásával alakították ki. Manapság egyre több probléma adódott a felvonóval, sokszor volt szükség a karbantartására, ami miatt olyankor használni sem lehetett és komoly anyagi ráfordítást is igényelt - tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andreától. Az ESZI intézményvezetője elmondta, az önkormányzat az elmúlt évben irányozta elő a lift cseréjének 11 millió forintos költségét, ám a járványhelyzet miatt a beruházás nem valósulhatott meg. A nemrégiben lezárult cseréhez 250 ezer forintot, (az áramszolgáltatás díja) tett hozzá az ESZI. Mivel a liftet a korábbi felvonó helyére szerelték be, az továbbra sem alkalmas fekvő betegek számára, ám ennek eddig sem érezték hiányát az otthonban.

Hauber Livia részlegvezető köszönetet mondott az otthon lakóinak, akik türelemmel és megértéssel voltak a munkálatok ideje alatt, hiszen voltak olyanok, akik a lift hiányában nem tudták a földszinti közösségi tereket használni.

Licsauer Józsefné, Teri néni is örömét fejezte ki, mint mondta, nagy családként élnek az otthonban, nagy öröm volt újra együtt lenni azokkal, akik a munkálatok idején nem tudtak lemenni az emeletről.

Dr. Áldozó Tamás polgármester rámutatott, a szociális ellátások körében a bentlakásos idősellátás önként vállalt önkormányzati feladat. Az önkormányzat vállalása az, hogy szép, minőségi környezetet biztosít az intézményekben élő idősek számára. - Ezek az intézmények - így a Teveli úti otthon is - európai uniós projektek célterületei is voltak, de ezeken a nagyobb beavatkozásokon kívül folyamatosan felmerülnek kisebb karbantartási igények. Ilyen volt a lift felújítása is, melyhez az önkormányzat biztosította a forrást. A képviselő-testület a 2021-es költségvetést még nem fogadta el, a tervezete azonban elkészült és a szociális intézmény tekintetében 28 millió forintos fejlesztési előirányzatot tartalmaz, így az idei évben felmerülő beruházások anyagi fedezete biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.