Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. December 22. 16:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új internátussal bővül a Refi, közel 2 milliárdos állami támogatásból

Új internátussal bővül a Refi, közel 2 milliárdos állami támogatásból

Magyarország Kormánya 1.856.901.503,-Ft-al támogatja a Dunántúli Református Egyházkerület által fenntartott Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma új internátusának felépítését.

A Kormány által most biztosított forrásból a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma évtizedek óta halasztott bővítése valósulhat meg, amely által egy korszerű, az oktatási-nevelési feltételeknek és református pedagógiai elveknek minden tekintetben megfelelő, otthonos internátus jöhet létre 2022 második felére - írja a Refdunantul.hu.

A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a támogatásáért és mindazoknak, akik a támogatás előkészítésében segítettek.

Ezzel a támogatással az ősi Pápai Kollégium épületegyüttese teljesen megújulhat.

Mint az köztudott, a híres Pápai Református Kollégiumot-t 1952-ben államosították, és 1991-ben kerülhetett vissza ismét a Dunántúli Református Egyházkerület tulajdonába. Ám halaszthatatlanul szükségessé vált a visszakapott kollégium épületegyüttesének teljes felújítása. E folyamat záró üteme az új internátus felépítése.

Így visszaáll az 1531-ben alapított Pápai Református Kollégium történeti folytonossága, amelynek jelmondata: Istennek, Hazának, Tudománynak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.