Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 09. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) papa-ma.hu

Új esetkocsi érkezett Pápára

Új esetkocsi érkezett Pápára

Megérkezett Pápára a második sárga színű Volkswagen esetkocsi is.

Az Országos Mentőszolgálat 2011-ben szerezte be az első Volkswagen esetkocsikat, melyek mind vezetéstechnikai szempontból, mind megjelenésüket tekintve megfelelnek az európai trendeknek - mondta el Kürti József. A pápai mentőállomás vezetője elmondta, Európában már szinte mindenhol sárga színt kaptak a mentőautók, s ezt a trendet követi Magyarország is, hiszen az új kocsik jól láthatóak, fényvisszaverő optikai csíkokkal látták el őket, a szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt Mercedeseké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – sorolta a 2000 köbcentiméteres motorral ellátott, 160 lóerős gépjármű előnyeit Kürti József.

Az autókkal általában infarktusos beteghez, súlyos balesethez vagy éppen megindult szüléshez vonulnak, tehát olyan esetekhez, amelyek komolyabb ellátást igényelnek, illetve várhatóan gyógyszeres beavatkozásra lesz szükség. Az esetkocsival hárman vonulnak, a mentőtiszt, a mentő szakápoló és a gépjárművezető – magyarázta a mentőállomás-vezető.

Kürti József beszámolt arról is, az esetkocsi felszereltsége magas, az autóban EKG, defibrillátor, rögzítőeszközök, lélegeztető, külső pacemaker és rengeteg gyógyszer található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.