Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Április 25. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új elektromos kishaszongépjárművet kapott az ESZI

Új elektromos kishaszongépjárművet kapott az ESZI

A praktikus járgányt számos célra tudja használni Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye, amely a Városok és Falvak Szövetsége, Ne élj üvegházban - című programjának keretében kapta meg a járművet.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte az autó ünnepélyes átadása kapcsán összesereglett munkatársakat és az idősek otthonának lakóit. A városvezető köszönetet mondott a Városok és Falvak Szövetségének, hogy Pápára is kerülhetett egy ilyen kis autó.

Halász János, a Városok és Falvak Szövetségének elnöke elmondta, ez a mai alkalom a program második lépcsőfokának tekinthető, hiszen elsőként, tájékoztató kampány keretében gyermekeknek tartottak interaktív foglalkozásokat, melyeken megismerkedhettek az elektromos meghajtású közlekedés történetével, technikai részleteivel, és azzal, hogy miért fontos a károsanyag-kibocsátás mentessége, a bolygó jövője miatt. A program második eleme, hogy elektromotoros haszongépjárművet kapnak a települések, amely különféle szociális, vagy önkormányzati feladatok ellátásában jelenthet olcsó és praktikus segítséget.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, már egy hónapja használják megelégedéssel a járművet, egyelőre elsősorban az intézmény telephelyei közötti mobilitásra. Ezen kívül szeretnék a mentális- és házigondozásban dolgozó kollégáik rendelkezésére is bocsátani a közlekedési eszközt, hogy rossz időjárási körülmények között segítse az ő munkájukat is.

Címkék: elektromos autó, eszi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.