Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 20. 06:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Új autókat kaptak a megye rendőrei

Új autókat kaptak a megye rendőrei

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 19-én 56 szolgálati gépjármű került.

A Skoda, a Mercedes, az Audi, a Volkswagen és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Kontrát Károly miniszterhelyettes és dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány adta át Veszprémben.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,5 évről 3,7 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.