Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Október 28. 16:56, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új altató és lélegeztető gépeket kapott a pápai kórház

Új altató és lélegeztető gépeket kapott a pápai kórház

20 millió forint értékben került három modern eszköz a kórházba, amelyek egyrészt régebbi gépeket váltanak ki, másrészt pedig plusz funkciókat biztosítanak.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a műszerek átadásakor elmondta, ezek a beszerzések a korábbi eszközvásárlások és fejlesztések folytatásai. Mint ismeretes, az első Orbán-kormány idején, 2002-ben átadott új kórházi szárnyban többek között új műtőblokk és intenzív osztály került kialakításra. Az azóta eltelt 17 év az eszközök amortizációját eredményezte, valamint az orvostudomány fejlődésével modernebb berendezések jelentek meg a piacon, melyek jobban szolgálják a betegbiztonságot. Az utóbbi években számos eszközbeszerzésre került sor a központi műtőbe és az intenzív osztályra, európai uniós, hazai és alapítványi forrásokból.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elmondta, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az országban 722 készüléket szerzett be, amelyekből három került Pápára, egy altató és kettő lélegeztető készülék, melyek kombinált feladatok ellátására is alkalmasak. – Intézményünk 2016 óta négy darab altató és öt darab lélegeztető gépet tudott a betegellátásba beszerezni, amelynek nagyon nagy jelentősége van – fogalmazott a kórház igazgatója.

Az új eszközöket dr. Beéry Kálmán és dr. Havrilla Gyula főorvosok mutatták be. Elmondták, hogy az új eszközök a legmodernebb technikát képviselik, a betegbiztonságot maximálisan biztosítják. Korábban gyakoriak voltak a meghibásodások, a szervizelés idejére pedig nélkülözniük kellett a rossz gépeket, de jelenleg az intenzív osztályon valamennyi betegágy mellett modern készülék áll rendelkezésre. Dr. Havrilla Gyula hozzátette, a pápai kórházban évente 8-900 altatásos műtétet végeznek el, ezért nagyon fontos, hogy ezek a műveletek a legnagyobb biztonság mellett történjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.