Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2018. Március 10. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Tűzből mentettek ki egy asszonyt

Tűzből mentettek ki egy asszonyt

A rendőrök épségben kihozták lakásából a bajba jutott asszonyt.

A Mátészalkai Rendőrkapitányságra érkezett segélyhívás március 9-én 22 óra 15 perckor. A bejelentő egy asszony volt, aki elmondta, hogy mátészalkai otthonában kigyulladt a televíziója és ennek következtében tűz és nagy füst keletkezett a lakásban. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek. A társasházban akkor már átláthatatlan fekete füst gomolygott, lámpafénnyel világítva sem lehetett átlátni.

A rendőrök vakon haladtak a segélykérő kiáltások irányába. Az első emeleti lakásban addig keresték a bajba jutott nőt, amíg sikerült kitapogatniuk és megragadniuk. Az utcára, friss levegőre kísérték az idős hölgyet. Amikor őt már biztonságban tudták, visszaszaladtak a lépcsőházba és a szomszédokhoz kopogtattak. A többi lakót is értesítették a tűzről és felszólították őket, hogy azonnal hagyják el az épületet. A két rendőr, akik elsőként érkeztek a tűzeset helyszínére - az emberélet megóvása érdekében tett intézkedésük alatt - enyhe fokú füstmérgezést szenvedtek, ezért helyszíni, illetve kórházi egészségügyi ellátásban is részesültek. A tűz terjedését a mátészalkai tűzoltók megfékezték és eloltották. A mentőszolgálat munkatársai több embert láttak el a helyszínen, illetve szállítottak annak érdekében kórházba.

Címkék: mátészalka, menés, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.