Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 13. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) - Katasztrófavédelem

Tűz van a második emeleten! - Gyakorlatot tartottak a pápakovácsi iskolában

Tűz van a második emeleten! - Gyakorlatot tartottak a pápakovácsi iskolában

A gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett az iskola második emeleti szertárában, az egész épület füsttel telítődött, az épületben 2 fő tartózkodott egy fő pedig bent rekedt.

A Pápai hivatásos tűzoltók „A” szolgálati csoportja a Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában végrehajtott parancsnoki ellenőrző gyakorlaton bizonyította felkészültségét.

A Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Horváth Sándor tűzoltó őrnagy által szervezett gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett az iskola második emeleti szertárában, az egész épület füsttel telítődött, az épületben 2 fő tartózkodott egy fő bent rekedt az épületben. Erős füstképződés és nagy hő fejlődés tapasztalható, a tűz továbbterjedésének veszélye áll fenn.

A feltételezett káresemény imitált felszámolásához a Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról három gépjárműfecskendő, és egy vízszállító gépjármű érkezett. A tűzoltók az épületben rekedt személy gyors felkutatásán és kimentésén kívül a feltételezett tűz továbbterjedésének gyors megakadályozásához szükséges tűzoltósági műveletekre vonatkozó felkészültségüket bizonyították. A gyakorlat végrehajtását a tűzoltóparancsnok megfelelőre értékelte.

Az ilyen és ehhez hasonló parancsnoki ellenőrző gyakorlaton félévente egy alkalommal minden szolgálati csoport átesik, a cél pedig az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése egy adott létesítményre vonatkozóan. A parancsnoki ellenőrző gyakorlatok elméleti részében felmérik a készenléti szolgálatot ellátó állomány általános szakmai tudásának szintjét, a gyakorlati számadáson pedig az adott létesítményre vonatkozó speciális ismeretek felmérése, s annak gyakorlatban való alkalmazásának ellenőrzése a cél a beavatkozó és az irányító állomány vonatkozásában. Speciális ismeret alatt helyismeret, alkalmazható taktikai ismeretek, általános szerelési készség, gyorsaság és a határozottság értendő.

Az ellenőrző gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása és az ezekkel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.