Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 01. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Túraautó-vb: Michelisz vezetett is, de balesettel zárt Oscherslebenben

Túraautó-vb: Michelisz vezetett is, de balesettel zárt Oscherslebenben

A túraautó-világbajnokság (WTCC) 2011-es 8. futamán, a németországi Oscherslebenben Michelisz Norbertnek nem volt jó napja.

A nedves pályán a magyar versenyző az első futamon a 15. helyen végzett, a másodikon pedig – bár vezette is remek rajt után a futamot – balesetet szenvedett a 10. körben.

 

Michelisz Norbert számára az első futam nem sok kellemes eseményt hozott: a magyar pilóta Franz Engstlerrel viaskodva megpördült a 10. körben és a német által elindított „esőtáncot” követően a 15. helyen ért be. Az élen a francia Yvan Muller végzett, aki szoros csatát nyert meg az egy ízben nagyot hibázó Robert Huff-fal szemben, a harmadik helyen jócskán leszakadva Gabriele Tarquini végzett. Muller sorozatban a harmadik futamát nyerte meg, ezzel nyolc pontra csökkentette hátrányát Huff-fal szemben.

A folytatás jobban kezdődött: a pazarul rajtoló Michelisz fél másodperccel is vezetett a második futamban, Engstler és Alain Menu tapadt rá, majd a magyar versenyző egy körben négy másodpercet kapott, és visszaesett az 5. helyre egy megpördülést követően.

Michelisz ezután hatalmas csatát vívott Mullerrel és Coronellel, a riválisokkal küzdve kiszorított pozícióba került, nem tudott korrigálni és egy gumifalban végezte. A futamot a privát BMW-vel (és hazai pályán) versenyző Engstler nyerte meg, leckét adva a gyári pilótáknak, Menu ért célba a második, Tarquini a harmadik helyen. Bravúros sikerével Engstler megelőzte Micheliszt a privát csapatban versenyző pilóták versengésében, a világbajnokságot Huff 289 ponttal vezeti a 283 pontos Muller előtt.

Címkék: túraautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.