Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2015. Október 17. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Túl hangos reklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti büntet a médiatanács

Túl hangos reklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti büntet a médiatanács

Túl hangos tévéreklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti szankciókról döntött a médiatanács

Túl hangos tévéreklámokat közzétevő televíziók, korhatárkarikák közlését elmulasztó műsorújságok és egy helyi rádió szerződésszegő műsorrendje miatt kiszabott szankciókról döntött többek között eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
A Sport1 és Sport2 televíziócsatornákon idén április-június között 32 alkalommal regisztrált, a környező műsorszámokhoz képest túl hangos reklámok miatt a médiatanács 960 ezer forintos bírságot szabott ki a szolgáltatóra - ismertették az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kitértek arra is, hogy a testület az idei első negyedév egy véletlenszerűen választott napjának hatósági vizsgálata alapján az RTV részletes, a Heti TV újság, a Magyar Nemzet és a Színes RTV című sajtótermékek kiadóit felhívásban figyelmeztette, hogy minden televízió csatornára vonatkozóan tartsák be a műsorújságjaikban a korhatárjelzések feltüntetésére vonatkozó előírásokat.

A médiatanács döntése szerint a hatvani Szent István Rádió 94,0 MHz szolgáltatója 100 ezer forint bírságot köteles fizetni amiatt, hogy a médiaszolgáltatásra kötött hatósági szerződésében vállalt kötelezettségénél kevesebb helyi közélettel foglalkozó programot és magyar zeneszámot, több ismétlést sugárzott a vizsgált júniusi adáshéten, valamint azért, mert saját megnevezését sem a szerződésben rögzített formában közölte.

A közlemény kitér arra is, hogy a médiatanács döntése szerint már nyilvános a hatóság legfrissebb tanulmánya a hallási segédlettel ellátott tévéműsorokról. Eszerint a vizsgált hét televízió - M1, M2, M3, Duna, Duna World, RTL Klub, TV2 - az összes műsorideje háromnegyedében alkalmaz feliratot vagy jeltolmácsolást.

A jelentés megállapítja, hogy a törvényi kötelezettség alá eső műsorszámok 95,6 százaléka eleget tett az előírásoknak, a TV2 és az m3 esetében ez az arány 100 százalék. A vizsgálat kimutatta, hogy 2015 első hat hónapjában a közszolgálati csatornák átalakulása és a szabályozás változása hatással volt az akadálymentesített programkínálatra.

A segédlettel ellátott műsoridő növekedett, az anomáliák száma csökkent, de a feliratozás minőségében javulás csak az M2, M3 és a TV2 műsorainál volt tapasztalható. Az élő műsorok feliratozása még sok kívánnivalót hagy maga után, mivel az átiratok továbbra is késve és hiányosan adják vissza az elmondottakat - közölte az NMHH.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket

2022. Július 01. 06:00, péntek | Belföld

Halálos üzemi baleset történt Kincsesbányán

Halálos üzemi baleset történt csütörtök délelőtt a Fejér megyei Kincsesbányán:

2022. Július 01. 05:00, péntek | Belföld

Csak kisebb enyhülést hoz a hétvégén érkező hidegfront

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség nem sokat enyhül.