Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 24. 16:07, hétfő | PR
Forrás: x

Tudd meg, hogy milyen módon kerülhetnek legális formában működőképessé a kaszinó operátorok szerte a világban

Tudd meg, hogy milyen módon kerülhetnek legális formában működőképessé a kaszinó operátorok szerte a világban

Átfogó leírás hasznos információkkal.

Miért válnak legálissá a kaszinók a legtöbb országban?

A szerencsejáték nem új fogalom, amelyet be kellene mutatni bárkinek is. Sok országban vitatott téma volt, és nem új téma a kialakulását tekintve, hiszen a szerencsejáték ősidők óta létezik. Az Indus-völgyi civilizációtól a mezopotámiai időszakig számos bizonyíték támasztja alá a játék létezését. Egyesek ügyességi játéknak, mások szerencsejátéknak tekintik. Megfontolást, kockázatot, nyereményt foglal magában, és egy valószínűségi játék, valamint permutációk és kombinációk.

Szerencsejáték központok

Sokféle szerencsejáték létezik, és minden országban külön törvények vonatkoznak rájuk. India, Egyesült Királyság, USA, Kína, Ausztrália, Írország, Finnország, Kanada, Thaiföld és Új-Zéland a szerencsejáték-vállalkozások fő piacai. Érdekes megjegyezni, hogy vannak olyan országok, ahol mindenfajta szerencsejáték szigorúan tilos, például az Egyesült Arab Emírségekben és Bruneiben, mivel a szerencsejáték fogalma ellenkezik az ország kultúrájával és etikájával. Észak-Korea szintén nem engedélyez semmiféle szerencsejátékot, de az idegenvezetéssel rendelkező turisták számára megengedett.

Térhódítása elér egyre több nemzetet

Más országokban, ahol a szerencsejáték legalizált, ez államonként és országonként eltérő. Például az USA-ban van egy szövetségi törvény a szerencsejátékokról, de államtól is függ, hogy melyik típusú szerencsejáték legális és melyik nem. Az olyan országokban, mint Japán, a szerencsejáték sokáig illegális volt, de a közelmúltban legalizálták a sportfogadást, és különféle kaszinókat is nyitottak. Ezért még azokban az országokban is, ahol a szerencsejáték legalizált, ez végső soron a figyelembe vett szerencsejáték fajtájától függ. Így a legjobb online casino operátorok is elérhetők sok-sok helyen olyan országokból is, ahol alapvetően nincs nagy kultúrája a játéknak.

Az internetes szerencsejáték és a legalitás

Az internetes szerencsejáték a közelmúltban hatalmas vita tárgyát képezi, és különböző országok különböző stratégiákkal közelítették meg a témát. Az online szerencsejátékok az internet 21. századi fellendülése óta népszerűek. Sok országban a gyakorlat illegális fordulatot vett hatalmas népszerűsége és szabályozás hiánya miatt. Az online szerencsejáték sok ország szürke területe, mivel külföldi tranzakciók esetén nehéz kezelni és nyomon követni az ilyen pénzügyi tranzakciókat. Így nagyon fontossá válik egy legalizált minta megértése és elhatárolása. Az olyan helyeken, mint Afrika, ahol még az internet elérhetősége is alapvető probléma, ez a probléma fel sem merül. De egy olyan országban, mint India, ahol hatalmas a lakosságszám és széles körben használják az internetet, nagyon valószínű, hogy a fogadásokat illegálisan bonyolítják le, ha nem biztosítanak megfelelő rendelkezéseket.

Kanadában a jogszabályok értelmében nem egyértelmű az online szerencsejáték szabályozása, de a törvény szerint nem illegális. Ezenkívül nincs megfelelő mechanizmus ennek szabályozására. Az Egyesült Államokban néhány állam legalizálta az online szerencsejátékot, de néhány állam még mindig azon töpreng, milyen nehézségekkel szembesülhet a gazdaság ilyen helyzetekben. Az olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, Japán, Spanyolország, Franciaország, Ausztrália, Kína és Thaiföld törvényei rendelkeznek a legális online szerencsejátékról. Természetesen Magyarországon is folyik legális úton a szerencsejáték, aminek a sportfogadás és lottó valamint egyéb nyereménysorsolásos fajtáit a Szerencsejáték Zrt. viszi, mint hivatalos állami monopólium. Míg a kaszinók működését koncessziós jogok engedélyezik, amit nem egyszerű történet megszerezni.

Mi a helyzet Európában?

Az Európai Unió egyes ügyekben, például a kereskedelemben és a szállításban egy államként működik. A szerencsejátékok esetében nincs külön jogszabály vagy szabályozás, amely erre vonatkozó törvényeket írna elő. Egyetlen előírás létezik, vagyis az EU minden országának meg kell felelnie az Európai Unió működéséről szóló szerződésben említett rendelkezéseknek. Vannak olyan rendelkezések, amelyek az Európai Unió bármely országában biztosítják a vállalkozások működését. A Szerződésben alapvető szabadságjogok biztosítottak, és ezeket be kell tartani. Ettől eltekintve, az adott országban szabályozandó játékok típusa az adott ország mérlegelési jogkörébe tartozik.

Egyes országok korlátozó jellegűek, és csak a pókert és a kaszinókat engedélyezik. Míg egyesek az online játékra vonatkozó törvényeket is szabályozzák. Franciaországban a szabályozást különböző törvények érvényesítik a lóversenyekre, a fogadásra és az online szerencsejátékokra vonatkozóan. Németországban nem volt strukturális konszenzus számos tényezőről, és kérdések merültek fel a szerencsejátékok monopóliumával kapcsolatban. Olaszországban liberális törvények vonatkoznak erre, és ahol az EU különböző országai olyan szigorúak az online szerencsejátékok szabályozása terén, Olaszország nagyon liberálisan vélekedik erről.

Mindent összegezve, ahány ház, annyi szokás, ahogy szokták mondani, így a világ nagy részén eltérő módon közelítik meg a szerencsejáték kérdését. Az EU-ban van egyfajta központi szabályozás és azon túl szabad az út az operátorok előtt, de ezt a nemzetállamok helyi szinten szabályozhatják, de persze nem kötetlenül. A legalitás egyre inkább alap tényező lesz a legtöbb országban és kezd kifehéredni sok helyen a történet, ami számos esetben még nagyon sötét káosz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.