Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

Jubileumot ünnepel ebben a tanévben a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak megrendezett vetélkedője, amely játékos formában mélyíti el az általános és középiskolások pénzügyi ismereteit. Az elmúlt 14 évben közel 900 településről, több mint 2 ezer iskolából mintegy 90 ezer általános és középiskolás mérte össze tudását a játékban. Idén rekordszámú résztvevőre számít a szervező K&H, a versenyre 2025. január 26-ig jelentkezhetnek a csapatok. A vetélkedőben nemcsak a diákokat, hanem a felkészítő tanárokat és az iskolákat is értékes nyeremények várják, a díjak összértéke meghaladja a 6 millió forintot.

Az indulás óta eltelt 15 évben a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő népszerűsége dinamikusan nőtt: a nevezések száma közel harmincszorosára emelkedett. A 2023-24-es tanévben új részvételi rekord is született: több mint 12 ezer diák nevezett a megmérettetésre. “Ez egyben azt jelenti, hogy az elmúlt években egy nagyobb város lakosságának megfelelő számú gyermek kapott kézzelfogható, a mindennapokban használható pénzügyi tudást. Magyarország pedig egy városnyi családi pénzügyminiszterrel lett gazdagabb” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A jubileum alkalmából a K&H együttműködésre lépett az MNB-EduLab Nonprofit Kft-vel, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont fenntartójával, amelynek vezetője Hergár Eszter ezzel kapcsolatban elmondta: „a pénzügyi műveltséget ma már világszerte az élethez szükséges alapvető készségnek tekintik. A pénzügyi nevelés akkor a leghatékonyabb, ha minél fiatalabb korban megkezdődik. Akár már óvodás kortól ennek jó színtere lehet a család, amit nagyon jól kiegészít az iskolai pénzügyi nevelés, illetve erősítik az iskolán kívüli fejlesztő programok is”.

Az idei verseny újdonságai

A jubileumi év számos újdonságot tartogat a versenyzőknek. A nagyobbak felkészülését idén a Magyar Nemzeti Bank Tudásbázisának egyes részei is segítik, ezzel biztosítva a fiatalok számára a teljesebb pénzügyi rálátást. Az új ismeretanyag már elérhető a verseny hivatalos honlapján az "ismeretanyag" menüpont alatt. A tanárok munkájának megkönnyítése érdekében csapatvezetői összefoglaló oldal készült számukra, hogy könnyebben követni tudják csapataik tevékenységét.

A K&H versenysorozatában az idei év egyik legizgalmasabb újítása az új különdíj, a "K&H TikTok pénztanár" cím. A díjért a K&H Vigyázz, kész, pénz! versenyre diákokat nevező, 18. életévüket betöltött pedagógusok pályázhatnak. A feladatuk, hogy a biztonságos bankolás témájában egy maximum 30 másodperces videót készítsenek és azt a #khvigyazzkeszpenz, #legjobbtiktokpenztanar hashtagekkel feltöltsék a TikTok platformra. A legjobb TikTok tanár egy bruttó 100 000 forint értékű ajándékutalványt és egy 40 000 forint értékű okosórát nyer.

Szokásosan izgalmas nyeremények

Az előző évhez hasonlóan izgalmas digitális ajándékok várnak a legjobban teljesítő diákokra, mint például segway, videóprojektor, okosóra, VR szemüveg, valamint a legügyesebb csapatok iskolái és felkészítői is elismerésben részesülnek. A tanulók nyereményének összértéke 3 millió forint, a felkészítő tanároké közel 1,4 millió forint, az iskoláké pedig több mint 2 millió forint. Szintén díjban részesül a legtöbb diákot felkészítő személy, a legtöbb diákot nevező iskola is, valamint a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben működő iskolák közül az, amelyik a legtöbb diákot nevezi a versenyre.

Az MNB-EduLab további nyereményeket ad a döntőbe jutott csapatoknak, többek között minden korcsoport első helyezettje süteményezéssel egybekötött tárlatvezetést is nyer a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontba.

A verseny több különálló szakaszból áll. Az első - online - fordulóban a feladatsorokat a nevezési határidő lejártáig - azaz 2025. január 26-án 23 óra 59 percig kell benyújtani. A továbbjutók a második - szintén online - fordulóban az előzetesen megkapott feladok megoldását 2025. március 2-ig nyújthatják be. Ezt követően a regionális online középdöntőre 2025 áprilisában, majd az országos döntőre személyes részvétellel 2024. június 4-én és 5-én kerül sor.

A versenyre való jelentkezés és a részletes szabályok a pályázati kiírásban találhatók, amely a verseny honlapján érhető el: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 10:00, kedd | PR

Forma-1-es tippek a Lightcasino kínálatában

2024. Október 04. 14:03, péntek | PR

Őszi kincsünk, a körte

A körte minden idők legkedveltebb gyümölcsei között előkelő helyen áll, világszerte termesztik különböző fajtáit.

2024. Szeptember 20. 12:12, péntek | PR

Fogadási lehetőségek a Mostbet fogadóirodában

2024. Szeptember 20. 10:11, péntek | PR

Milyen eszközöket, technikákat használhatunk korababánk megnyugtatására, fejlesztésére?

A koraszülött babák gondozása különleges figyelmet és törődést igényel, hiszen apró testük és fejlődő idegrendszerük még nincs teljesen felkészülve a külvilág kihívásaira.