Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 14. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Trükkös koronavírus-oldalakkal támadnak a kiberbűnözők

Trükkös koronavírus-oldalakkal támadnak a kiberbűnözők

Trükkös koronavírus-oldalakkal támadnak a kiberbűnözők, magyar nyelvű átverő e-maillel is próbálkoztak már a csalók az elmúlt hetekben – olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában.

A lapnak a Panda Security Hungary ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a kiberbűnözők tömegesen hoztak létre olyan, a koronavírushoz kapcsolható oldalakat, amelyekkel valójában rosszindulatú kampányokat végeznek. Gölcz Dénes szerint valószínűsíthető, hogy ez a trend, vagyis az ilyen oldalak elszaporodása a gazdaságok újraindításakor is fennmarad, sőt, már arra fókuszálva újabb lendületet kaphat.

Ezek mellett rosszindulatú e-mailek sora kering a világhálón. Ezek a levelek többek között a vírussal kapcsolatos óvintézkedésekről ígérnek információkat, vagy friss híreket kínálnak, de exkluzív, már létezőnek mondott védőoltással is kecsegtetnek. Valójában azonban vírust engednek a gépre, amely érzékeny adatokat szerez meg a támadók számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére