Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Március 15. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Továbbra sem lehet útnak indulni, a buszok sem járnak

Továbbra sem lehet útnak indulni, a buszok sem járnak

Az utak továbbra is le vannak zárva a város környékén, a nagy szél miatt hiába dolgoznak a munkagépek - írja a papa-ma.hu

A katasztrófavédelem munkatársai folyamatos szolgálatban voltak, több tucat elakadt, árokba csúszott járművet kellett kimenteniük. A kritikus helyzet adta feladatokat a Pápai Járási Hivatal és a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője koordinálja. A térség településein megnyitották az átmeneti szálláshelynek alkalmas helyiségeket, hogy a falvakban rekedteket elhelyezzék és a városban is gondoskodtak azokról, akik nem tudtak hazajutni az ítéletidőben. Áldozó Tamás polgármestertől azt az információt kaptuk, a városban rekedtek közül közel száz főt a Kóter turistaszállóban helyeztek el, további harminc főnek pedig a Türr-gimnázium kollégiumában biztosítottak szállást éjszaka, ellátásukról a város gondoskodik.

Az Egyesített Szociális Intézmény működése zavartalan, az intézmény pápai dolgozóival folyamatosan biztosítja az idős emberek ellátását. A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a betegek ellátásában nincs fennakadás és az egészségügyi alapellátási szolgáltatás is biztosított a városban. Az utak jelenleg is le vannak zárva a város környékén, a Bakony Volán járatai nem közlekednek. A vonatok ugyan járnak jelenleg is, de egy-két órás késéssel. A fél 9-es reggeli győri járatra két órát kellett várniuk az utasoknak, a Celldömölk felé induló 10.32-es vonat körülbelül egy óra késéssel tud elindulni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint a 83-as számú főút már járható, a Pápa-Sárvár útszakaszon pedig jelenleg rakodógépekkel próbálják eltakarítani a havat, ez a szakasz vélhetően hamarosan megnyitható lesz. A térség többi mellékútja azonban most is járhatatlan és a viharos szél egyelőre lehetetlenné teszi az eredményes hóeltakarítást. A Magyar Közút nyomatékosan kéri a járművezetőket, hogy Pápáról ne induljanak útnak! Információink szerint csapadék ma már nem várható, de a viharos szél estig megmarad és az előrejelzések szerint csak 19 óra után csillapodik majd.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.