Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Szeptember 13. 07:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Továbbra is sok a vadgázolás

Továbbra is sok a vadgázolás

Pápa határában is történt baleset egy őz miatt a napokban

Veszprém vármegyében sajnos az elmúlt napok sem múltak el vadbalesetek nélkül. Egy 50 éves pápai lakos 2023. szeptember 8-án 6 órakor a 83-as számú főúton közlekedett autójával, amikor Pápa határában egy őz akart átfutni az úttest másik oldalára, azonban elütötte az állatot.

A baleset során személyi sérülések nem történtek, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan számolni kell vadon élő állatok megjelenésére, a vadásztársaságok a veszélyforrást jelző táblával és az alatta elhelyezett – távolságot is feltüntető – kiegészítő táblával jelzik. Ezeken az útszakaszokon célszerű fokozott óvatossággal, lassabb sebességgel haladni, és a jármű előtt hirtelen megjelenő vad esetén, intenzív fékezéssel és hangjelzés - esetleg vadriasztó síp - használatával menekülésre késztetni az állatot. Semmiképpen nem javasolt a távolsági fényszóró bekapcsolásával „sokkolni” a vadat, mert a tapasztalatok szerint éppen az ellenkezőjét érjük el vele, gyakran ledermed, és nem tud kitérni az ütközés elől.

A féktávolságon belül, a jármű elé kiugró állattal elkerülhetetlen az ütközés. Baleset esetén mindenképpen értesíteni kell a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.