Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 30. 14:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Továbbra is fizeti az önkormányzat a diákok úszni tanulását

Továbbra is fizeti az önkormányzat a diákok úszni tanulását

A városban terjedő pletykával ellentétben az önkormányzat továbbra is finanszírozza a diákok uszodai használatát, évi 9 óra erejéig.

A polgármester elmondta, a Várkertfürdő 2003-as nyitását követően rövidesen létrejött egy megállapodás a fürdő és az önkormányzat között, melynek értelmében a nagy csoportos óvodás korsztálytól az érettségiig bezáróan minden pápai diák évi 9 óra erejéig ingyenesen látogathatta az uszodát. - A KLIK megalakulása után a kormány vállalta, hogy meghatározott évfolyamokban, a testnevelés órák részeként a diákokat úszás oktatásra viszik. Ez okozhatott félreértést a testnevelő tanárok körében. Szeretném elmondani a nyilvánosság számára, hogy a 2003-ban megkezdett együttműködés folytatódik, a pápai oktatási intézmények osztályait továbbra is ingyenesen várja a pápai uszoda.

Nagy Zsolttól, a Várkertfürdő vezérigazgatójától megtudtuk, 2015-ben közel 144 iskolai osztály és 38 óvodás csoport járt az uszodában, közel 1400 alkalommal. - Ezt 2016-ban is kívánjuk biztosítani, így várjuk az iskolák és óvodák vezetőinek, szaktanárainak a jelentkezését, hogy az órák rendjét meg tudjuk velül beszélni - mondta el Nagy Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.