Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2018. Augusztus 03. 11:02, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Továbbra is felfelé ívelő pályán a pápai turizmus

Továbbra is felfelé ívelő pályán a pápai turizmus

A pápai vendégéjszakák számában 10%-os volt a bővülés 2018. első félévében.

Pedig tavaly is erős évet zárt a helyi turizmus, 2017. júliusában például rekord számú vendégéjszakát regisztráltak. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a helyi önkormányzat a helyi múzeumok és a Várkertfürdő látogatószámainak alakulásából és az idegenforgalmi adóbevételek változásából tudja mérni a turizmus bővülését, vagy épp visszaesését. - A kép vegyes, de biztató. A Várkertfürdőnek az idei nyár kevesebb támogatást adott, mint a tavalyi. Júniusban ez visszaesést jelentett, de a rosszabb idő ellenére júliusban enyhe emelkedés volt tapasztalható. Összességében elmondható, az első félév kedvezően alakult a fürdőben, mely az üzleti tervben jelzett bevételeit tudja biztosítani. Az Esterházy-kastélyban a bevételek növekedtek, a változatlan mennyiségű vendég többet költött a kastélyban. A Kékfestő Múzeum egyértelmű növekedést tudott felmutatni, a fizető vendégforgalom 30%-ot meghaladó mértékben növekedett. Ez talán azt is jelenti, hogy hosszú évek után a Kékfestő Múzeum a jó szakmai munkának, kiállításoknak és marketingnek köszönhetően visszanyeri régi pozícióját - mondta el a városvezető.

A vendégéjszakák számának alakulásával kapcsolatban a polgármestertől megtudtuk, bár még várnak adatokat az első félév számaival kapcsolatban, de előzetesen elmondható, hogy a vendégéjszakák száma az elmúlt években tapasztalható, szokásos intenzitással, mintegy 10%-kal növekszik. Ezzel a bővülési ütemmel és a közelgő beruházások várható hatásával belátható távolságra kerültek a közepes méretű balatoni települések vendégforgalmi adatai. Áldozó Tamás elmondta, aki munkavállalás céljával érkezik a városba, annak nem kell megfizetni az adót. Ők is egyre többen vannak a városban, köztük lengyelek, spanyolok, olaszok, szerben, vagy ukránok is jelen vannak. Pápán a turisták mellett őket is szívesen látják - tette hozzá a városvezető.

Szálláshelyek számából továbbra is hiány mutatkozik. - Sokat dolgozunk azon, hogy ezt a hiányosságot megszüntessük. Készítünk elő egy projektet a Várkertfürdővel közösen és továbbra is bízunk abban, hogy találunk olyan befektetőt, aki ennek a problémának az orvoslásában támogatni fog bennünket, de a Kisfaludy-terv szálláshelyfejlesztésre kiírt pályázati lehetőségeivel is számolni lehet majd reményeink szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 10:11, csütörtök | Helyi

Több ezer embert várnak a hétvégi REND Fesztiválra

A Dunántúl egész területéről érkeznek látogatók Pápára, de minden helyi érdeklődőt is szeretettel várnak a szervezők az egyébként ingyenesen látogatható programokra.

2022. Június 30. 09:59, csütörtök | Helyi

Útlezárások lesznek a belvárosban a REND Fesztivál miatt

A Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál miatt 2022. június 30-án csütörtökön estétől 2022. július 3-ig Pápa belvárosában lezárásokat kell eszközölnünk - írják a szevezők.

2022. Június 30. 09:35, csütörtök | Helyi

Fenyegette az üzemorvost, vádat emelt ellene a pápai ügyészség

Fenyegetésekkel próbált rábírni egy pápai üzemorvost, hogy a munkaegészségügyi vizsgálatán kapott minősítés megváltoztatása érdekében ismételten vizsgálja meg.