Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 28. 09:07, kedd | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben

A pályakezdő álláskeresők száma ugyancsak kisebb mind az egy hónappal, mind az egy évvel korábban regisztrált létszámnál.

Veszprém megyében 2013 12. hónapjában összesen 13.079 fő álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, mely 490 fővel kevesebb, mint novemberben, az egy évvel ezelőtti adatnál pedig 4.091 fővel alacsonyabb.

December végén a megyében a férfiak (6.739 fő) nagyobb számban voltak állás nélkül, mint a nők (6.340 fő).

A nyilvántartottak körében a legfeljebb általános iskolai végzettségűek, valamint a szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezők ugyanolyan arányban (35-35 %), vannak jelen. A regisztrált álláskeresők 16 %-a szakközépiskolai, technikumi végzettségű, 9 % gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig 5 %.

December hónapban a megye gazdaságilag aktív népességének 8,1 %-a volt nyilvántartott álláskereső. Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete 2012 decemberéhez képes jelentős javulást mutat és továbbra is kedvezőbb az országos átlagnál. A megyén belül Veszprém foglalkoztatási körzetének munkaerő-piaci pozíciója a legjobb.

Decemberben 2.813 db álláshelyet jelentettek be a megye foglalkoztatási körzeteiben. Az új munkahelyek közül 2.323 db támogatás útján, 490 db pedig támogatás nélkül volt betölthető.

A bejelentett álláshelyek jelentős részét a téli közfoglalkoztatás keretében ajánlották a munkaadók, mely nagymértékben ellensúlyozza az idegenforgalmi holtszezon foglalkoztatásra gyakorolt kedvezőtlen hatását. A legtöbb munkaerőigény a Pápai és a Várpalotai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségére érkezett.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.