Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 11. 07:44, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Tóth Bálint nélkül sem ment

Tóth Bálint nélkül sem ment

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a Kecskeméti TE hazai pályán Vladan Szavics tizenegyesgóljával 1–0-ra legyőzte a 33 percet emberhátrányban futballozó Lombard Pápát.

A 10. KTE és a 11. Lombard kecskeméti szereplése tipikus alsóházi helyosztó volt. A pápaiak egy sikerrel meg is előzhették volna a Kecskemétet, a lilák azonban nem adták könnyen magukat, és már a harmadik percben tizenegyeshez jutottak!

Bebeto tört be balról a tizenhatoson belülre, Jagodics buktatta, a játékvezető, Becséri pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Vladan Szavics állt, és higgadtan ballal a bal felsőbe emelt (1–0).
A gyors gól után is a KTE nyomott, és a 19. percben akár meg is duplázhatta volna előnyét. Szécsi indult meg a jobb oldalon, letette a labdát Szavicsnak, aki a tizenhatos bal sarkából bombázott, Szűcs hatalmasat vetődve védett.
Két perccel később aztán jött az újabb kecskeméti gól – Bebeto sarkazott a jobb alsóba –, ezt azonban les miatt nem adta meg a játékvezető.
Az első félidő végén a szenegáli csatár egy szabályos gólt is szerezhetett volna, de 12 méterről a kapu fölé durrantott.
A fordulás után beállt Kenesei, de ez sem segített a vendégeken, sorra jöttek az újabb KTE-lehetőségek. Rögtön a fordulás után Szavics löketét blokkolták a vendégek, így a labda az ötös sarkán várakozó Pekár elé pattant, aki az oldalhálóba bombázott.

A vendégek teljesen szétestek, ráadásul az 57. perctől tíz emberrel folytathatták. Bebetót buktatta Csizmadia, neki pedig már volt egy sárgája, így a játékvezető azonnal az öltözőbe küldte a pápait.
Szavics még szabadrúgásból megduplázhatta volna csapata előnyét, de Szűcs eszén nem tudott túljárni, így maradt az 1–0. A Kecskemét nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre a Széktói Stadionban, ezzel beállította a 2008–2009-es rekordját.

Fotó: nso.hu

Címkék: lombard pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől