Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 23. 14:21, szerda | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Történelmet írt a Kings

Történelmet írt a Kings

A Los Angeles Kings hosszabbítás után 4-3-ra nyert a Phoenix Coyotes otthonában, és ezzel bekerült az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagydöntőjébe.

A kaliforniai csapat sorozatban tizedik idegenbeli mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, és ez új ligacsúcs.

A nyugati finálé ötödik mérkőzésének első és harmadik harmadában a Phoenix, a második és negyedik játékrészben pedig inkább a Los Angeles dominált. A rendes játékidő után 3:3 volt az állás, majd a hirtelenhalál első felvonásának végén Dustin Penner egy kipattanót vágott a hálóba, eldöntve ezzel a továbbjutást.

Ilyen még nem volt

A Kings a mostani évadban mind a nyolc vendégmeccsét, tavaly pedig az utolsó két idegenbeli playoff-találkozóját nyerte meg. A gárda 2012-ben az első, majd a második, most pedig a harmadik kiemeltet búcsúztatta nyugaton, és ilyen bravúrra nem volt képes még egyetlen klub sem az NHL fennállása során.

A Los Angeles a jelenleg 2:2-re álló New York Rangers – New Jersey Devils párharc győztesével találkozik. A finálé első meccsét május 30-án rendezik a Rangers vagy a Devils otthonában.

Eredmény:
Nyugati döntő:
Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings 3:4, hosszabbítás után
A párharcot 4:1-es összesítéssel a Los Angeles nyerte.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.